#AlcaladeHenares – Departamentul Mediului, în colaborare cu Departamentul Educației și cu ajutorul Asociației Salvando Peludos, câștigătoare a Centrului Municipal Cuprinzător pentru Protecția Animalelor, demarează o nouă campanie de informare pentru deținerea responsabilă a animalelor de companie în centrele educaționale din oraș.

Unirea celor două Departamente și Salvando Peludos ne va permite să consolidăm această campanie al cărei obiectiv se concentrează pe deținerea și adoptarea responsabilă a câinilor noștri blăniți.

La acest început de campanie vor participa CEIP Pablo Neruda, Infanta Catalina, Emperador Fernando, Antonio de Nebrija, Luis Vives, Espartales, Cardenal Cisneros, Beatriz Galindo, Daoiz y Velarde, Juan de Austria, Cervantes și IES Antonio Machado.

Campania va începe pe 26 octombrie la CEIP Pablo Neruda, în care școlarii vor fi informați cu privire la toate întrebările care ar trebui puse înainte de a lua decizia de a avea un animal de companie: Dacă vreau un câine sau o pisică, unde locuiesc, spațiul pe care îl am pentru animalul meu de companie, bugetul meu pentru hrana și îngrijirea acestuia și timpul disponibil pentru a mă bucura și îngriji, printre altele.

„Când decizi să încorporezi un animal în casa ta, există un angajament ferm pe viață, iar dacă locuiești împreună ca o familie, toți membrii trebuie să fie de acord să adopte un animal și să cunoască responsabilitățile comune pe care le presupune”, spune consilierul. de Mediu, Vicente Pérez.

Animalele au nevoie de îngrijiri care trebuie cunoscute înainte de adopție, precum hrănirea, educația, identificarea, vaccinarea și deparazitarea și, în plus, trebuie să ne amintim că sunt ființe vii și că pot prezenta boli sau au nevoie de îngrijiri speciale pe tot parcursul vieții. Un animal de companie ocupă o parte din spațiul tău fizic, o parte din programul tău, din vacanțele și excursiile tale, trebuie să evaluezi dacă se încadrează în modul tău de viață și dacă ești dispus să îi oferi spațiu. Au nevoie de atenție, îngrijire și companie.

Totuși, nu trebuie să uităm că ele ne oferă efecte foarte benefice precum companie, contact social sporit și exerciții fizice, promovarea responsabilității și un prieten necondiționat pe viață.

În sfârșit, trebuie să ne amintim că Centrul Municipal de Protecție a Animalelor -CIMPA- oferă toate informațiile despre animalul care se adaptează cel mai bine situației noastre personale, sfătuind cu privire la îngrijirea de care are nevoie și educația care trebuie acordată și care este aceasta. oferi o a doua șansă unuia dintre câinii sau pisicile adăpostite.

Sursa: În centrele educaționale începe noua campanie de informare pentru deținerea responsabilă a animalelor de companie