Comunitatea Madrid a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de renovare și întreținere pentru școala publică Párroco Don Victoriano, din municipiul Alcorcón. Lucrările vor afecta cele două terenuri de sport, intrările laterale în școală și o scară către o altă clădire din centru. Bugetul pentru acțiunea din această școală, ale cărei dotări sunt estimate a fi reparate în aproximativ o lună, este 172 .000 euro.

Pe de altă parte, guvernul regional a dat și undă verde la reforma parcului situat pe bulevardul Comunității Madrid din San Martín de la Vega. Este o suprafata de reamenajat de 1.300 mp, care afecteaza atat zona adulti cat si cea pentru copii. Investiția va fi 275. euro iar termenul de execuție este de aproximativ trei luni.

În acest caz se vor scoate jocurile, gardurile și mobilierul urban în stare proastă și se vor monta altele noi. spatii pentru copii si batrani, incorporand gardul de siguranta corespunzator. În plus, vor fi condiționate plimbările și reînnoită rețeaua de grădinărit și irigații. La fel, in terenul de sport se vor indeparta mesele de ping-pong existente si se va vopsi pardoseala pentru a o adapta la alte activitati precum tabla de sah, hopscotch, curse de capace de sticle sau atletism.

Atât lucrarea adjudecată la Alcorcón, cât și aceasta din San Martín de la Vega vor fi executate în cadrul Programului Regional de Investiții (PIR) și însumează un buget de

.000 euro.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid aprobă lucrările de renovare și îmbunătățire a școlii publice Párroco Don Victoriano de Alcorcón