Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, și viceprimarul și consilierul pentru Cultură, Turism și Sărbători, María Aranguren, au prezentat în această dimineață, la Spitalul Vechi din Santa María La Rica, programul de activități pentru Crăciunul 2022.

Rodríguez Palacios a mulțumit tuturor asociațiilor și entităților pentru „colaborarea lor dezinteresată la acest Crăciun cu totul special în care îmbrățișările și întâlnirile vor reveni rudelor și că am invită publicul să se bucure de zecile de propuneri în mod responsabil”.

La prezentare au participat și reprezentanți ai Coordonatoarei de Peñas, Asociația Complutense de Nașteri, Asociația Comercianților din Henares, Vicente Fernández , reprezentanți ai Fundației Antezana, ai Centrului Extremeño și ai școlilor de dans care participă la Paradă precum Pilar Barbancho și Pilar Tejada, reprezentând Baletul Albéniz. Consilierul pentru Participare, Patricia Sánchez, care a detaliat activitățile care au fost organizate în fiecare raion, și Tineret, Alberto González, care a explicat contribuțiile aduse programului de la departamentul său cu programul „Crăciunul vine în cartierul tău”.

Crăciunul va începe oficial la Alcalá sâmbătă, 3 decembrie, cu proclamația cronicarului orașului, Vicente Sánchez Moltó, și cu o paradă inaugurală care va acoperi Plaza de los Santos Niños și Calle Mayor. , cu sfârșit în Plaza de Cervantes.

María Aranguren a detaliat spațiile și locațiile care vor găzdui propunerile. „De la Primărie am optat să oferim locuitorilor un program cultural puternic, gratuit, pentru ca aceștia să se bucure de un Crăciun plin de propuneri diferite. Plaza de Cervantes va fi epicentrul activității -a afirmat el-, va fi împodobită într-un mod foarte atent, va include o Târg de Crăciun, tradiționalul carusel și trenul și ca principală noutate, va găzdui o scenă mare cu spectacole gratuite precum Cantajuego de marți, 6 decembrie, spectacolele „Burbujas Gigantes” pe 7 și 8 decembrie, concerte de Crăciun pe 9 decembrie și 10, și, de asemenea, parade, teatru și diverse spectacole până miercuri, 4 ianuarie”.

La Casita del O’Donnell va găzdui și un amplu program pentru copii cu ateliere, gimcane, povestiri, care va începe în weekendul lung din decembrie, pentru a continua mai târziu în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Plaza de los Santos Niños va fi, de asemenea, un punct de întâlnire cultural, cu diverse spectacole teatrale de la 4 la din decembrie.

Puteți participa și la seria de concerte de Crăciun anunt de sambata 10 si pana vineri 27 in decembrie in diverse zone ale orasului precum Parohia din San Juan de Ávila, Mănăstirea San Juan de la Penitencia, Mănăstirea Santa Catalina, cu un recital de colinde tradiționale de Crăciun de Pliego del Cordel, Mănăstirea și Plaza de las Bernardas, Biserica Santa María sau spații în aer liber precum Plaza de los Santos Niños, Calle Mayor sau Plaza de San Diego, unde puteți participa la un recital de Colinde populare de Crăciun susținut de Schola Cantorum.

În Centrul Sociocultural Gilitos vă puteți bucura de un ciclu de film , „The Classics of Modern Animation”, de mâna Alcine Club Kids, care va include proiecția cu asistență gratuită a „Chicken Run: Evasion on the Farm”, „Up” , „The Nightmare Before Christmas” și „Spirited Away” „, zilele 27, 27, 29 și 300 din decembrie, respectiv, precum și ochelari multiple. spectacole de păpuși și basme clasice.

În dorința echipei Guvernului de a descentraliza activitatea culturală și de propuneri care să ajungă în toate cartierele, Auditoriul Paco de Lucia va găzdui și diverse evenimente cu programare de Crăciun precum Nașterea Domnului. Gala Premiilor Scene, Gala a VIII-a de Crăciun organizată de Școala Pilar Barbancho în beneficiul Băncii de Alimente și Spectacolul Flamenco Zambombada susținut de Baletul Albéniz.

„Asociación Complutense de Belenistas” va fi din nou protagonistul Crăciunului în Alcalá, care anul acesta sărbătorește a XXV-a aniversare a colaborării sale cu Consiliul Local. Ca în fiecare an au pregătit Nașterea Nașterii Tradiționale, care poate fi vizitată în Casa de Interviuri, și Marea Naștere Monumentală care va ocupa „Făbrica de Gal Veche”. În plus, au promovat cea de-a XXXIX-a ediție a Concursului de Nașterea Domnului, cu înscrierile deschise până în decembrie 23.

Aranguren a raportat că aceste De Crăciun, se vor putea desfășura diverse trasee „care ne duc la explorarea diverselor propuneri culturale care sunt oferite în oraș, pornind de la arcul de lumină care va acoperi Calle Libreros și care va oferi diferite spectacole de lumină și sunet fiecare. 20 minute, putem ajunge la Plaza de Cervantes și de acolo să ajungem la diferite puncte care oferă propuneri precum Plaza de los Santos Niños, Hospitalillo, Casita del O’Donnell sau scara Escolapias, care se alătură din nou programului de Crăciun și își deschide porțile pentru ca publicul să cunoască spațiul și să asiste la povestiri și povești de Crăciun, precum și la spectacole ale diferitelor coruri”.

Și tot ca principală atracție a Crăciunului, cei mici se vor putea bucura de paradele Comparului. Uriașii și Capetele Mari, care vor vizita toate cartierele, și vor vizita și Spitalul de Antezana, al cărui Cabildo se alătură sărbătorii de Crăciun oferind diferite activități precum un recital de colinde de Crăciun sau reprezentarea unui aperitiv Cervantes de către TIA .

Datorită colaborării Penilor orașului, băieții și fetele își vor putea lăsa scrisorile de Regi poștașilor regali, ziua 2022. din decembrie, oricine dorește poate participa la pre-strugurii solidari care se vor desfășura, ca noutate, pe scena Plaza de Cervantes.

În plus, suporterii vor vizitează diferite entități ale orașului și va da culoare Paradei, care va servi drept punct culminant al Crăciunului la Alcalá, și care va avea 8 floturi, la care se va adăuga cea realizată de cartierul III, precum și Școli de dans și alte surprize.

De asemenea, sediul Departamentului de Cultură, Spitalul Vechi din Santa María La Rica, va oferi propuneri culturale care pot fi vizitate în acest Crăciun și vor fi două expoziții foarte atractive pentru cei mici, pe de o parte „Time to Play”, alcătuit din jucării vechi; iar pe cealaltă „Que Pop soy”, bazată pe păpuși pop.

Sursa: Crăciunul acesta, Alcalá va oferi mai mult de 2022 activități culturale, muzicale, teatrale, magice, de film, ateliere și paradă