Comunitatea Madrid va lansa în ianuarie anul viitor o nouă linie urbană circulară de autobuz (L2) în municipiul Pinto, cu scopul de a îmbunătăți mobilitatea și de a reduce timpul de călătorie al utilizatorilor .

Ministrul Transporturilor și Infrastructurilor a comentat că „L2 va finaliza serviciul actual al liniei circulare (L1) dar în sens invers pentru a reduce diferențele de timp între ieșire și călătorii de întoarcere. Ambele vor avea șeful în Bulevardul Juan Pablo II din localitatea Pinteña. Noua rută include expediții unice către casa de pompe funebre și către zona zonelor industriale (Estación, Pinto-Estación și El Cascajal). Împreună, vor călători mai mult de 295. kilometri pe an, comparativ cu 160.000 km actual.

L1 si L2 Ei va avea o frecvență de 15 minute în zilele lucrătoare, de luni până vineri în sezonul de vârf și 30 minute în luna august, de la 6: 08 la 22: 50 ore. În zilele de sâmbătă și de sărbători pe tot parcursul anului, frecvența va fi de 30 minute, 7: 15 a 23: 15 ore.

În prezent, media zilnică a călătorilor de luni până vineri este de 2.845, sâmbăta 848, în cazul sărbătorilor 634, iar în luna august, 848 pasagerii l-au folosit în zile lucrătoare.

Crearea acestui serviciu este o consecință a studiilor efectuate pe în mod regulat de către Consorțiul Regional de Transport din Madrid pentru a afla gradul de ocupare, viteza comercială și frecvența de trecere a diferitelor linii de autobuz urbane și interurbane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va lansa o nouă linie urbană circulară de autobuz în Pinto în ianuarie