Președintele Generalității, Pere Aragonès, a reafirmat în această după-amiază „angajamentul Guvernului cu reindustrializarea Cataloniei” și subliniat ” efortul colectiv pe care îl facem ca țară, cu Pactul Național pentru Industrie, care trasează o foaie de traseu comun, care va însemna noi investiții, noi companii și noi locuri de muncă. Președintele Aragonès la noul parc industrial din Santa Margarida de Montbui. Pere Aragonès a afirmat că „dacă vrem să fim o țară industrială, Guvernul trebuie să încorporeze această mentalitate și să acționeze ca stat antreprenorial”. El a subliniat că „obiectivul nostru este ca Catalonia să-și recapete statutul de una dintre cele mai industriale zone din Europa”. Și a explicat că „în momentul de față % din PIB este industrial, iar obiectivul nostru este să atingem 20% anul 2030″.

Șeful Executivului a făcut aceste declarații în cadrul inaugurării noului parc industrial al B&B Trends, proprietar al mărcii Ufesa, în Santa Margarida de Montbui. La eveniment au participat și ministrul Economiei și Finanțelor, Natàlia Mas, și delegatul teritorial al Guvernului Penedès, David Alquézar.

Noul parc industrial al BB&Trends, pentru distributia de electrocasnice mici, a implicat o investitie de 19 milioane de euro și crearea a o sută de noi locuri de muncă. Guvernul Generalitati, prin Directia Generala Industrie a Departamentului Afaceri si Munca, a acordat un ajutor de peste 1,5 milioane de euro pentru investitii si pentru angajarea de personal, in cadrul instrumentului de sprijinire a reindustrializarii care a fost dezvoltat în trecut 2021 ca o acțiune prioritară a noului Pact Național pentru Industrie.Președintele Aragonès și-a exprimat „mulțumirea față de creșterea unor astfel de companii, ceea ce înseamnă și crearea de locuri de muncă ” și i-a mulțumit ” angajament față de teritoriu, de a localiza producția industrială în Catalonia. Sunt firme născute în țară, dar cu perspectivă globală și care, fără nicio îndoială, ne trezesc toată mândria”, a răspuns el.Proiectul inaugurat astăzi include și un nou hub logistic de 7. 500 m2 pentru distribuția mărcii Ufesa în toată Europa, triplând capacitatea actuală de stocare și distribuție a companiei Noul centru este echipat cu sisteme avansate de management cu frecvență radio și tehnologie RFID. Această primă fază include și extinderea laboratorului de R+D+i, crearea unui Serviciu Clienți Centralizat și a unui centru de reciclare a aparatelor electrice și a deșeurilor pentru a promova sustenabilitatea și pariul companiei pentru respectul față de mediu. Noul parc include și noua fabrică a companiei Ondulados Carme, deținută de aceiași acționari, care ocupă terenul adiacent. Compania, dedicată producției de carton pentru piețele de ambalaje și industriile grafice, extinzându-și astfel capacitatea de producție cu noile facilități, trecând de la 64 la 95 milioane de metri pătrați.

459822 Sursa: Președintele Aragonès: „Reafirmăm angajamentul Guvernului față de reindustrializarea Cataloniei”