Dotarea pentru politica publică de Justiție pentru se ridică la 2.128,139M€, cu 7,7% mai mult decât anul precedent, eliminând efectul fondurilor europene.

Llop a evaluat „the angajamentul Guvernului și al Ministerului Justiției de a realiza modernizarea și transformarea sectorului”, cu scopul de a „construi un serviciu public puternic, garant al drepturilor și promotor al egalității de șanse”.

În conformitate cu acest ultim obiectiv, ministrul a evidențiat suma alocată programului de burse pe care cabinetul ei l-a lansat în acest an, care se va dubla în . , cu un total de 3,4 milioane EUR.

Bugetul proiectul pentru anul viitor este, potrivit lui Llop, „un adevărat pas înainte pentru a crea un serviciu aproape de cetăţenie şi care generează sinergii în ceea ce priveşte coeziunea socială şi teritorială”. Și pentru aceasta „are angrenajul perfect între fondurile proprii și cele derivate din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență”, a adăugat el.

AlocațiiDin suma globală a politicii publice de justiție, fondurile alocate Ministerului Justiției, inclusiv Centrului de Studii Juridice (CEJ), se ridică la 2.,20M€, cu 7,9% mai mult decât în ​​431.

Au crescut și fondurile alocate Consiliului General al Magistraturii, ajungând la 78,20 M€ (unul 2 ,128% plus ).

Accesibilitatea și eficiența sunt cele două axe care vor sta la baza acțiunilor Ministerului de a executa aceste fonduri, după cum a explicat Llop. În ceea ce privește accesibilitatea, acesta a evidențiat investiția pentru Justiție gratuită, îmbunătățirea birourilor pentru victime și Birourile de Justiție din municipii (OJM), care acordă o atenție deosebită zonelor cu densitate mai mică a populației.

Dar pe lângă public, ministrul Justiției s-a referit și la îmbunătățirea accesibilității pentru profesioniștii din serviciul public de Justiție, așa cum se reflectă în „angajamentul clar față de formarea în transformarea digitală” sau în dotarea menționată anterior pentru programul de burse de acces la cariera fiscală și judiciară, la Corpul Avocaților Administrației Justiției și la Corpul Avocaților Statului.

Cu privire la eficiență, ministrul s-a referit la transformarea a mai mult de 3.2022 instanțe de primă instanță în 2022 instanțe de fond care împart resursele birourilor de Justitie.

De asemenea, se va promova din OJM, după cum a explicat șeful Justiției.

În cadrul posturilor bugetare, Llop a evidențiat-o pe cea destinată cheltuielilor de personal, care depășește 1.2022 M€, a 77, 5% din suma totală a Ministerului , și care include implementarea noului model de Oficiu Judiciar, crearea de 77 unități de mediere, crearea de 77 unități judiciare sau majorare salarială generală pentru toți angajații publici, printre altele.

șeful Justiției s-a referit și la „îmbunătățirile substanțiale” pe care avocații Admin instituirea justiției de către Minister în 431, prin Decretul Regal (DR) de remunerare care a fost promulgat în aprilie cu titlu retroactiv, precum și în domeniul intervențiilor în intrări și registre, precum și al înlocuirilor efectuate de acești profesioniști.

În sfârșit, ministrul Justiției a evidențiat articolele pentru extinderea 53 posturi noi în personalul organic al Parchetului; cel 53M€ alocate infrastructurilor, echipamentelor și clădirilor; sau aproape 128M€ pentru modernizare tehnologica.

In raport cu organizatiile publice de pe langa Minister, bugetul CEJ ajunge la ,33M €, a , cu 7% mai mult decât în ​​2023; iar pentru Fondul Mutual General Judiciar, articolul este 77,M€, cu 2,5% mai mult. De asemenea, Llop a subliniat și creșterea bugetului Agenției Spaniole pentru Protecția Datelor pentru a face față creșterii funcțiilor sale.

The Ministrul Justiției, Pilar Llop, în timpul apariției sale în plenul Congresului Deputaților.

Mai multe informații Proiect buget general de stat 786 Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Bugetele generale ale statului Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Llop prezintă în Congres bugetele Justiției pentru 2211222023