#AlcaladeHenares – AFIȘ RUTE DE MEDIU

Departamentul pentru Mediu lansează programarea traseelor ​​de mediu care fac parte din activitățile de educație ecologică pentru cetățeni în weekend.

Consilierul pentru Mediu, Vicente Pereza precizat că acestea sunt „trasee ecologice gratuite, cu itinerarii în natură și zone verzi urbane, ghidate de un educator de mediu, care vor permite participanților să se bucure de cele mai bune spații naturale din oraș, să învețe cum să le protejeze și cum să colaboreze pentru conservarea valorilor de mediu.”

Programarea începe sâmbăta aceasta, 16 septembrie, cu traseul Coridorului Ecofluvial Henares. Această ediție prezintă noi caracteristici cu traseul Parks (culoarul verde a axei nordice) și traseul râului Henares prin Molinos. În plus, se vor face itinerarii pentru a vizita Muntele de Utilitate Publică „Los Cerros de Alcalá”, Descansaderos sau Laguna.

Traseul parcurilor vă permite să descoperiți parcurile urbane ale orașului de la est la vest cu un traseu de 13 km și o durată de aproximativ 4 ore.

Traseul râului Henares prin Molinos va începe de la Isla de los García, călătorind prin Isla del Colegio pentru a urca râul Henares și a afla aspecte atât de importante precum valoarea sa ecologică și relația râului cu teritoriul prin canalele şi morile care îi modelează malul drept.

Pentru a rezerva un loc pe traseele de mediu este necesar să completați formularul de înregistrare de pe site-ul municipal: Activități de educație pentru mediu – septembrie, octombrie și noiembrie 2023 – Serviciul Municipal de Înregistrări (www.ayto-alcaladehenares.es)

Sursa: Sâmbăta aceasta, traseele ecologice încep cu noi caracteristici interesante, cum ar fi tururi ale parcurilor sau râului Henares prin…