#AlcaladeHenares – Viceprimarul și președintele Ciudad Deportiva, Víctor Manuel Acosta, consilierul pentru sport, Lola López, președintele Federației de Tenis din Madrid, Juan Luis Rascón, și președintele Școlii de Tenis și Padel Alcalá, Jorge Mendieta, au prezentat al III-lea Ciudad de Alcalá International Tenis Open la categoria masculină și prima ediție la categoria feminină, care se va desfășura în orașul Complutense în perioada 19-26 noiembrie la dotările municipale ale orașului sportiv municipal El Val.

Acosta a explicat că este un turneu care va avea participarea „tinerilor promițători de tenis, printre care, cu siguranță, ne vom putea bucura de viitorul tenisului la nivel mondial. „Este trofeul cu cea mai mare participare internațională desfășurată în orașul Alcalá de Henares.”

Lola López a detaliat că obiectivul desfășurării acestui eveniment la Alcalá are un dublu aspect „pe de o parte, de a face orașul și dotările sale cunoscute publicului internațional și, pe de altă parte, de a aduce tenisul profesionist mai aproape de fanii Alcalá. Dar dorim și să oferim celor mai buni jucători de la Alcala oportunitatea de a concura la nivel internațional.”

La Turneu vor participa peste 300 de jucători străini, veniți din diferite părți ale lumii, de 50 de naționalități diferite și se estimează că vor sosi și peste 4.000 de vizitatori.

Pentru a sărbători Turneul, au fost programate o serie de evenimente, precum o zi Diver-Tennis care va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, între orele 11:00 și 13:30, în Plaza de Cervantes, sau câteva zile libere pentru a sărbători Turneul. centre educaționale din oraș, de care se vor bucura peste 600 de școlari.

În plus, turneul va avea și un aspect solidari. Finalele turneului vor avea un bilet de solidaritate, ale cărui fonduri vor fi strânse în favoarea Fundației „Las Gafitas Rojas de Érick”.

Clubul școlii de tenis și padel Alcalá, peste 40 de ani de experiență

În cadrul prezentării a fost evidențiată importanța Clubului Școlar de Tenis și Padel Alcalá, care a fost creat în 1980 și a avut 50 de elevi, iar de-a lungul timpului a crescut, încorporând Paddle în 2010 și are în prezent peste 850 de elevi. În 2016, Registrul de tenis profesional i-a acordat premiul pentru cea mai bună școală de tenis din Spania, iar în 2019, Asociația Spaniolă a Cluburilor i-a acordat premiul pentru cel mai bun club de tenis din Spania cu certificare în excelență sportivă.

În palmaresul său are 7 campionate spaniole de cluburi la diferite categorii, 5 campionate individuale ale Spaniei la diferite categorii, peste 100 de campionate pe echipe de la Madrid la diferite categorii, peste 60 de jucători cu o bursă academică care studiază în SUA datorită nivelului lor de sport.

Sursa: Alcalá va găzdui Openul Internațional de Tenis Ciudad de Alcalá între 19 și 26 noiembrie