#Madrid –

Comunitatea Madrid va reutiliza 800.000 de tone de deșeuri de construcții de la Madrid Nuevo Norte (MNN) datorită noii stații de tratare a materialelor care urmează să pornească în această dezvoltare urbană. Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a prezentat noutățile acestei infrastructuri, care vor reconverti practic toate resturile de muncă care sunt generate în această acțiune.

Este o infrastructură temporară și mobilă, dezvoltată cu Creați Madrid New North, care va ocupa o suprafață de 38.000 de metri pătrați și va fi activ doar în exclusivitate cât durează lucrările acestui mare proiect de urbanism durabil. Prin aceasta, tone de CO2 vor înceta să fie emise în atmosferă, prin utilizarea lui în mediul însuși și prin reducerea călătoriilor cu camionul, echivalent cu parcurgerea a cinci milioane de kilometri. De asemenea, este conceput pentru a trata deșeurile din patru proiecte diferite de urbanizare care implică lucrări de dezmembrare și demolare.

„Pe lângă impactul evident a peste 12.000 de milioane de euro asupra PIB-ului Madridului, guvernul regional se angajează să respecte valorile de mediu nu doar pentru că optează pentru un model economic circular, ci și pentru că sunt proiectați 400.000 de metri pătrați de noi zone verzi. care va constitui coloana vertebrală a țesăturii urbane”, a subliniat Martín.

Obiectivul acestei resurse este de a da o a doua viață deșeurilor provenite din lucrările de construcție a infrastructurilor cheie ale MNN, astfel încât să poată fi reutilizate ulterior în utilizări minore, ceea ce va permite reducerea amprentei de carbon. „Așa urmează să reciclăm și să reutilizam, în cadrul proiectului în sine, deșeurile de construcție și demolare pentru o greutate echivalentă cu de 40 de ori Turnul Eiffel. În plus, vom evita extragerea în regiunea noastră a unui volum de agregate similar cu cel a 6 iazuri din Parcul Retiro”, a punctat Martín.

Pentru a face acest lucru, acest centru de ultimă generație de recuperare a materialelor va găzdui diferite tipuri de resturi de lucru. Se estimează că vor fi generate 25.000 de tone de metale, 15.000 de lemn, 50.000 de amestecuri bituminoase (folosite pentru pavaje și pavaje), 91.000 de țigle, cărămizi și material ceramic, 248.000 de milioane de beton și 248.000 de milioane de piatră și pământ. Toate vor fi transportate la fabrică, unde vor fi zdrobite, cernute, reciclate, compilate și transformate în produse noi.

Decret privind agregatele în sectorul construcțiilor

Guvernul regional procesează un decret agregat pentru a promova în continuare economia circulară în sectorul construcțiilor. Prin acest regulament, materialele pot fi tratate mai eficient și refolosite în noile dezvoltări urbane.

Acest ordin va permite, de exemplu, aplicarea agregatelor reciclate din fabricile MNN în materii prime noi. In acest fel se va evita extractia intensiva a materialelor si se vor stabili si indicatii pentru tratarea acestora pentru a asigura standarde de calitate, cu parametrii de control ce trebuie respectati, precum si utilizarea corecta a acestora in diferitele utilizari.

De exemplu, agregatul reciclat poate fi aplicat pe paturile de susținere a conductelor; materialul provenit din frezarea asfaltului sau a reziduurilor de asfalt, pe trotuare sau drumuri; si materiale ceramice pentru fabricarea betonului sau pentru refacerea spatiilor degradate. Această prevedere urmărește, de asemenea, să genereze o industrie verde care să promoveze proiecte inovatoare din punct de vedere al durabilității și care să atragă talente în Comunitatea Madrid.

O altă noutate a acestui proiect, după cum a subliniat Martín, se concentrează pe consumul de energie. „Infrastructurile, clădirile, casele, birourile și echipamentele MNN vor fi un etalon internațional. Pentru aceasta, va miza pe generarea de energie regenerabilă pe site-ul si se proiecteaza o retea raionala de climatizare a cladirilor. Pe de altă parte, se realizează un design toaletă sensibil, adică un design urban pentru a minimiza amprenta de apă și a reduce consumul de apă potabilă cu 48%”, a punctat el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va reutiliza 800.000 de tone de deșeuri de la Madrid Nuevo Norte cu noua stație de tratare a materialelor