#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat, în ședința din această săptămână, celebrarea unor acorduri separate cu Círculo de Bellas Artes și Academia de Arte Spectacolului pentru acordarea directă de subvenții pentru finanțarea seminariilor, cursurilor, atelierelor, expozițiilor, evenimente și publicații legate de artele spectacolului și vizuale.

În cazul Círculo de Bellas Artes, Executivul regional va contribui cu 250.000 de euro. În zona științelor umaniste, științelor și atelierelor, seminarul se remarcă Nietzsche: Nașterea tragedieia continuat lectura din QuijoteFestivalul Eñe 2023 sau _Pública 23: Întâlniri profesionale de management cultural_, printre altele.

Secțiunea dedicată artei a șaptea are cicluri diferite precum săptămâna cinematografiei maghiare, sondajul cinematografic argentinian, săptămâna cinematografiei franceze, Academia Spaniolă de la Roma, LesGaiCineMad sau festivalul filmelor realizate de femei și festivalul Marjele. În cadrul artelor spectacolului se remarcă acțiuni precum Cercul Solidarității, Cercul Camerei, concertul UAX, Podcast Station și spectacolele de teatru.

La rândul său, Comunitatea Madrid colaborează cu Academia de Arte Spectacolului cu o subvenție de 30.000 de euro. Alături de aceștia vor contribui la organizarea evenimentului pentru a prezenta distincții Academicilor de Onoare și medaliile de aur, care își vor celebra ediția a IX-a pe 27 noiembrie. Acestea vor fi, de asemenea, utilizate în lansarea rețelei de îndrumare și consiliere ROAD Stage Management.

Acest proiect a luat naștere cu obiectivul de a oferi acoperire și formare profesională tinerilor regizori de scenă din țara noastră printr-un program de îndrumare și mentorat care promovează dezvoltarea profesională a dramaturgilor. Anual, sunt selectați patru regizori de scenă sub 35 de ani, rezidenți în Spania și cu o propunere de cercetare sau creație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă două acorduri pentru a sprijini Círculo de Bellas Artes și Academia de Arte Spectacolului în programare