#AlcaladeHenares – Alcalá de Henares găzduiește sărbătorile Sfântului Patron al Fecioarei del Val în perioada 15-18 septembrie. Primul viceprimar și consilier al Districtului V, Isabel Ruiz Maldonado, a prezentat programarea marți, însoțită de al doilea viceprimar, Víctor Acosta, de consilierii Pilar Cruz, Antonio Saldaña și Esther de Andrés, precum și de președintele Frăției. a Maicii Domnului Virgen del Val, Gema García Merino.

„Am organizat un program de evenimente în care încercăm să găzduim tot ceea ce dă identitate cartierului nostru. Astfel, am acordat mult spațiu sportului, hobby-urilor copiilor, gastronomiei, activităților în natură și dansului și muzicii; o sărbătoare populară și deschisă pentru a ne proteja hramul din cartierul căruia îi dă numele”, a spus Isabel Ruiz.

Consilierul a mai asigurat că, pentru a acorda mai mult accent și vizibilitate Festivalurilor, pe turnul Santa Maria va fi amplasat un banner cu imaginea Maicii Domnului din Val.

Evenimentele vor începe vineri, la ora 20.00, în Parcul Tineretului, cu un discurs susținut de unul dintre cei mai buni sportivi din Alcala. Aceasta este Rocío Arroyo Soria, o atletă din clubul Ajalkalá și o adevărată campioană în ciuda tinereții sale. Ulterior, vor avea loc diferite spectacole de la școlile de dans din oraș.

Sâmbătă, evenimentele sportive vor fi mixte, inclusiv turnee de petanque, calva sau șah, cu bucuria naturii, grație plimbării eco-râu, și mai ales activități pentru copii în Parcul Tineretului. Casele regionale nu vor lipsi de la întâlnirea la toate evenimentele, cu grupurile lor de dans și muzică și, de asemenea, cu gastronomie, cu Castellano Testadura del Centro Castellano-Leoneses.

Sâmbătă după-amiaza va fi dominată de evenimente religioase, cu procesiunea Fecioarei del Val până la schitul ei.

Tot duminică, vor fi de referință evenimentele din jurul hranei și schitului ei, cu Liturghia Mare, paella solidară Cáritas pe esplanada și după-amiaza frumoasa Rotudă către Fecioara.

În paralel, vom avea mai mult sport, odată cu celebrarea celei de-a douăzeci și doua ediții a Media Legua Popular, cu start și sosire în pavilionul Demetrio Lozano, la prima oră dimineața, iar după-amiaza cu turneul de baschet în pavilion de la școala Juan de Austria. În Parcul Tineretului va fi mai mult dans și mai multă muzică după-amiaza și noaptea, care va culmina cu un foc de artificii, dacă vremea nu o împiedică.

Pentru luni dimineața, însă, au mai rămas câteva întâlniri. De exemplu, un frumos traseu ghidat de la schit la Capilla del Oidor în jurul râului și o liturghie dimineața pentru Poliția Locală în cinstea Fecioarei del Val. „După cum știți, patronul din Alcalá este și patronul Poliției noastre locale și, din acest motiv, la sediul ei au fost organizate zile porți deschise cu tururi ghidate vineri după-amiază și sâmbătă dimineața”, a explicat Ruiz Maldonado.

Cu alaiul înapoi la Catedrală, oprindu-se la Primărie, care își va reînnoi jurământul perpetuu, sărbătoarea religioasă se va încheia luni după-amiază.

„Hram este, așadar, protagonista acestor zile și din Consiliul Sectorului V ne-am limitat să încercăm să-i trăim sărbătoarea cu bucurie și cu cea mai bună armonie între vecini și grupuri, prin acest program festiv cu aproape 40 de apeluri concentrate. în doar trei zile. Mai rămâne doar ca vremea să fie alături de noi și să nu ne lipsească dorința de a ne bucura”, a conchis Ruiz Maldonado.

PROGRAMARE COMPLETA

VINERI, 15 SEPTEMBRIE

16:00-17:00-18:00-19:00. Deschis la Sediul Poliției Locale. Inscrieri la Avda. Meco s/n.

19:00- 19:45 Spectacol „Xpression Dance Studio School”. Parcul Tineretului.

20:00 Discurs al sportivei Rocío Arroyo Soria, de la clubul Ajalkalá. Parcul Tineretului. Spectacole de la școala de dans.

20:30 Academia de dans Belén Rodríguez.

21:15 Școala de Dans și Wellness Gea.

21:45 Școala de dans și muzică „Crearea OH!”

22:30 Atelier de dans Alcalá.

23:15 Centrul sportiv Iván și Myriam Dance Școala de dans.

SÂMBĂTĂ 16 SEPTEMBRIE

09:00-14:00 Trofeul Municipal de Petanca Virgen del Val JMD V. Alcalá Colaborează Clubul de Petanca. 14:00. Prezentarea trofeului. Avda. Virgen del Val, 4.

10:00 Traseul Ecofluvial. Mediu inconjurator. Plecare de la Casa Tineretului.

10:00-12:00 Campionatul Calva „Virgen del Val”. Asociația sportivă Calva Alcalá de Henares. Inscrierea pe terenurile chelii, inainte de inceperea campionatului. 12:00 Prezentarea trofeului la C/ Cuenca, 1.

11:00-13:00 Expoziție de meșteșuguri Grupul Cultural El Val. Casa Tineretului.

10:00-13:00 Șah, cec și mate… Vom câștiga. Sala de întruniri Casa Tineretului. Înregistrare gratuită tournaments@jaqueymate.com

11:30-13:00 Spectacolul Caselor regionale: Galicia, Extremadura, Soria. Parcul Tineretului.

11:00-14:00 Activități pentru copii în Parcul Tineretului:

– COPERTA, „Natura pe piele” Pictură corporală cu motive botanice. (4 până la 10 ani).

– Meșteșuguri creative de Mujeres Vía Complutense. Expoziție de dantelă.

– Piesa lui Cervantes. Mă joc fără plasă, pictăm mandale.

– Magie de prim-plan cu Sergio Alarcón.

– Atelier: „Un strop de magie pentru egalitate”, condus de Departamentul de Egalitate. De la 4 la 12 ani însoțiți de un adult.*

– Atelierul „La Pipa Pepa” al Departamentului de Mediu.

– Cuenteatreras, teatru muzical cu păpuși în Parcul Tineretului. „Nicolasa, ce zici de casa ta?” Doctor AMPA din Alcalá.

– Delegația Crucii Roșii din Alcalá de Henares. Activitate socială. Truse de prim-ajutor.

– Atelier „Cum ar fi cartierul tău ideal” (5-12 ani). Departamentul pentru Participarea Cetăţenească şi Raioane.

– Atelierul „Pipa Pepa”. Departamentul de Mediu.

– Tabel informativ pentru Consiliul Cartierului 11. Parcul Tineretului.

12:30 Jertfa florală. Schitul Val. RSD Alcalá.

13:30 Sangria și degustare de „Probadura Castellana” oferite de Centrul Castellano-Leonese. Parcul Tineretului. Gratuit prin amabilitatea Districtului V.

13:30-14:15 Spectacol Companiei de Dans Jazz Art.

14:15 Spectacol muzical Grupul Flamenco „Razón y Compás”.

18:00 Catedrala-Magistral. Masa redusa. Ilmo. Rev. Luis Eduardo Morona.

19:00 Procesiunea Maicii Domnului din Val de la Catedrala-Magistrală la Schitul Fecioara din Val.

22:00-24:00 Orchestra Verbena Hipanema. Parcul Tineretului.

24:00 Privegherea Adorării Nopții în Schit.

DUMINICĂ 17 SEPTEMBRIE

06:00 Procesiunea Rozariului Aurorei. De la Plaza de Cervantes la Ermita del Val și liturghie.

09:00-11:00 XXII Media Legua Popular El Val. Clubul de Atletism pentru Tineret Ajalkalá. Plecare și sosire la Pavilionul Sportiv Demetrio Lozano. Înregistrare: https://institucióndeportivas.timinglap.com/inscripcion/xxi-legua-del-val-1/

11:00 Prezentarea trofeelor ​​Legua del Val, la Pavilionul Sportiv Demetrio Lozano.

11:00-19:00 Prezența și pelerinajul la Peñas festive din Alcalá în Ermita del Val.

11:00 – 13:00 Expoziție de meșteșuguri Grupul Cultural El Val. Casa Tineretului.

12:00 Liturghie mare pe esplanada Ermita del Val.

14:00 Paella de solidaritate Cáritas. Esplanada Ermita del Val.

18:00 Runda Fecioarei. Schitul Val. Corul Frăției Rocío.

18:00-19:00 Teatrul Flogar Cervantes. Sketuri de comedie „Sangre Gorda” și „La Real Gana”. Sala de Adunări a Casei Tineretului. Intrare libera.

19:30-20:15 Cântăreț, trubadur și poet al „Palabras Inusuales”. Xavier de Tusalle. Sala de Adunări a Casei Tineretului. Intrare libera.

19:30 Turneu de baschet. „Val 23 Cup” CBJA. Pavilionul Sportiv Juan de Austria. Înmânarea premiilor la sfârșitul jocurilor.

20:00 Școli de dans Pepe Vento și Pilar Barbancho. Parcul Tineretului.

22:00 Performance DJ el Pulpo și alți DJ. Parcul Tineretului.

24:00 Focuri de artificii. Arena de tauri.

LUNI, 18 SEPTEMBRIE

10:00 Sfânta Liturghie în Biserica Santa Úrsula. (C/Sta. Úrsula,3). Ocrotitor al Poliției Locale.

11:00 Sfânta Liturghie pentru odihna veșnică a tuturor Fraților decedați. Schitul Val.

11:00 Tur cu ghid de la Ermita del Val, la Capela Oidor. (2 ore). Maxim 80 de persoane. Explicație despre Ermita, Parque de los Cerros, Cetatea Arabă, Molino Borgoñón, Río Henares, AGA, salubritatea urbană a orașului universitar Cisneros, clădirea de pe Calle Colegios, care se termină în Capela Oidor. Înregistrare la JMD V, C/ Cuenca, 1. Email district5@ayto-alcaladehenares.es sau personal.

19:00 Procesiunea de întoarcere a Maicii Domnului din Val de la Schitul ei la Biserica Magistral-Catedrală.

19:00 Procesiunea de întoarcere a Maicii Domnului din Val de la Schitul ei la Biserică

Sursa: Alcalá de Henares se pregătește să sărbătorească sărbătorile Sfântului Patron al Fecioarei del Val cu aproape 40 de activități