#Madrid –

Această condiție vă întărește capacitatea de predare în unități și servicii noi

Spitalul El Escorial, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a fost acreditat ca universitate, ceea ce îi va permite să participe ca atare la semnarea acordurilor și concertelor de colaborare în predarea practică a studenților din Științe ale Sănătății. Această condiție este o susținere a activității didactice pe care acest centru public din Madrid o desfășoară, din 2008, ca „Spital Universitar Asociat” pentru formare, cercetare și studii de sănătate.

Acreditarea „Spital Universitar” – acordată prin Rezoluție a Direcției Generale Cercetare și Predare a Ministerului Sănătății – are o anvergură mai mare și presupune depășirea unor cerințe didactice mai mari decât cele cerute unui „Spital Asociat”.

În acest fel, Spitalul Universitar El Escorial va avea acum o capacitate mai mare de a primi și de a preda studenții de la Licența în Științe ale Sănătății, în mai multe servicii și/sau unități. De asemenea, va însemna noi oportunități pentru profesioniștii din domeniul sănătății de a participa în mod regulat la activități de predare.

Până acum colaborează la predarea studenților de Medicină (de la Universitatea Francisco de Vitoria), Nursing (de la universitățile Alfonso X El Sabio și Camilo José Cela) și, mai nou, și de Farmacie (de la Universitatea Francisco de Vitoria), în plus. la alte calificări tehnice sanitare. De asemenea, menține o vastă experiență în pregătirea medicală de specialitate a rezidenților de Medicină de familie și comunitară aparținând zonei de influență a Asistenței Primare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul El Escorial, acreditat ca universitate