• Pentru mai multe informații și înscrieri, contactați Departamentul Persoanelor Vârstnice al Primăriei Torrejón de Ardoz, situat pe Avenida Virgen de Loreto 2, la telefon 91 656 6514 și la e-mail talleresmayores@ayto-torrejon.es

• Pe lângă drumeții, servicii de asistență psihologică, kinetoterapie, podologie și coafură sunt oferite de către Departamentul pentru Persoane Vârstnice din Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz pentru bunăstarea lor.

• Noul sezon al Programului de drumeții pentru acest prim trimestru are treisprezece ieșiri și începe vineri, 3 februarie cu Valle de Lozoya, La Isla, Rascafria, Ea va fi urmată pe 4 februarie în Valle de Lozoya, Cascadele Purgatoriului; sâmbătă, 11 februarie, Bosque de la Herrería, în Silla de Felipe II, iar pe 25 februarie, în Silla de Felipe II, Las Machotas. Traseele vor continua în martie și aprilie

• Pe de altă parte, continuă Dansurile pentru Bătrâni, ale căror următoarele programări vor fi joi, 2 februarie, la Centrul pentru Persoane Vârstnice de pe strada Madrid, sâmbătă, 4 februarie, la La Caja del Arte și pe bulevardul Madrid, iar pe Duminică, 5 februarie, în Parque Cataluña și în Caja del Arte. Toate acestea vor avea loc de la 18:00 la 20:30.

• La aceasta se adaugă și serviciul de Suport psihologic, care este gratuit și a cărui atenție individuală este acordată la Centrul pentru Seniori La Caja del Arte, luni de la 16:00 la 19:00 și joi de la 10:00 la 14:00: 00 p.m.: 00 ore, în timp ce îngrijirea de grup are loc vineri de la 10:00 a.m. la 2:00 p.m. la Centrul pentru seniori Las Veredillas. Numărul de telefon pentru a face o programare este 650 293 027 luni de la 16:00 la 19:00, joi de la 10:00 la 14:00 și vineri de la 10:00 la 13:00. In afara acestor ore lasati un mesaj si va fi asistat prin ordin de apel

• La fel, serviciul de kinetoterapie preventivă și de întreținere are prețul de 18,11 euro pe ședință, și există și posibilitatea de a-l face acasă cu 25,56 euro pe ședință. Atenția individuală este oferită în sala de fizioterapie a Centrului pentru seniori La Caja del Arte din Centrul pentru seniori din Avda de Madrid. Numărul de telefon pentru a face o programare este 91 523 47 86

• Cele două servicii anterioare se adaugă celor de podologie și coafură care sunt oferite în centrele pentru bătrâni de pe Avenida Madrid și Caja del Arte, care funcționează de luni până vineri și au prețuri foarte accesibile atât pentru asistența în cabinet în sine, precum și servicii la domiciliu, pentru acei utilizatori cu probleme de mobilitate. Pentru a face o programare la cabinetele de podologie situate în ambele centre, puteți suna la 677570193, în timp ce pentru serviciul de coafură programarea este în centrul de seniori de pe Avenida Madrid, numărul de telefon este 91 648 78 11 și pentru frizerul de la La Caja del Arte trebuie să suni la 91 002 62 63
Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz, prin Departamentul pentru Persoane Vârstnice, continuă să ofere diferite servicii pentru persoanele în vârstă din oraș, cu scopul de a le îmbunătăți bunăstarea și calitatea vieții. În acest sens, noul sezon al programului de drumeții pentru acest prim trimestru are 13 ieșiri. Începe vineri, 3 februarie, în Valea Lozoya, Insula, Rascafría. Ea va fi urmată de traseele pe 4 februarie către Cascadas del Purgatorio; sâmbătă, 11 februarie, la Bosque de la Herrería și Silla de Felipe II, iar pe 25 februarie la Silla de Felipe II, Las Machotas. Traseele vor continua în martie și aprilie. Pentru mai multe informații și înscrieri, contactați Departamentul Persoanelor Vârstnice din Consiliul Local Torrejón de Ardoz, situat pe Avenida Virgen de Loreto 2, la telefon 91 656 65 14 și la e-mail talleresmayores@ayto-torrejon.es

Torrejón de Ardoz, 31 ianuarie 2023. La aceasta se adaugă serviciul gratuit de Suport psihologic al cărui obiectiv este să ofere instrumentele necesare pentru a aborda provocările acestei faze a ciclului de viață, întărirea bunăstării emoționale și îmbunătățirea calității vieții acest grup de populație. În plus, se desfășoară acțiuni de prevenire și conștientizare pe teme de interes pentru colectiv, prin lucru în grup, discuții și publicații. Îngrijirea individuală are loc la Centrul pentru Persoane Vârstnice La Caja del Arte în zilele de luni de la 16:00 la 19:00 și joi de la 10:00 la 14:00, în timp ce îngrijirea de grup are loc vineri de la 10:00. dimineața până la 14:00 la Centrul pentru seniori Las Veredillas. Numărul de telefon pentru a face o programare este 650 293 027 luni de la 16:00 la 19:00, joi de la 10:00 la 14:00 și vineri de la 10:00 la 13:00. În afara acestor ore, lăsați un mesaj și va fi asistat la ordinea apelului.

De asemenea, trebuie reținut că serviciul de kinetoterapie preventivă și de întreținere continuă să funcționeze cu profesioniști calificați care efectuează ședințe individuale și personalizate de tratamente de fizioterapie. În acest fel, dorim să contribuim la recuperarea și ameliorarea alterărilor aparatului locomotor pentru a permite vârstnicilor să-și păstreze sau să-și sporească nivelul optim de autonomie și independență cât mai mult timp. Astfel, prin tehnici specifice, vor fi ajutați să mențină funcționalitatea astfel încât mobilitatea sau masa musculară să nu se piardă, tipice multor tulburări de sănătate asociate cu vârsta, precum bolile cronice degenerative, artrita, osteoartrita, osteoporoza, pierderea echilibrului și mobilității și tot felul de disconfort musculo-scheletic care reduc starea de bine. Sedinta are un pret de 18,11 euro, si exista si posibilitatea de a o face acasa la 25,56 euro pe sedinta. Atenția individuală se va desfășura în sala de fizioterapie a Centrului pentru Persoane Vârstnice din La Caja del Arte și Centrul Avda de Madrid. Numărul de telefon pentru a face o programare este 91 523 47 86.

Înregistrare, procedură și reguli:

• Să fie peste 60 de ani și posesor al Cardului Senior (participarea celor sub 60 de ani poate fi luată în considerare în caz de posturi vacante sau situații psihosociale speciale)
• Solicitarea se va face de luni până miercuri a săptămânii de plecare până la ora 14:00.
• Indicați în mesaj: Numele participantului (participanților) și numele rutei și data dorită
• Înregistrarea se poate face:

 Email talleresmayores@ayto-torrejon.es
 În persoană- Avda Virgen de Loreto 2. De luni până miercuri de la 10 la 14.
 Telefon – 91 656 65 14
 Mesaj Whatsapp 620 47 81 74

• În cazul în care cererea este mai mare decât locurile disponibile (50 de locuri per autobuz), locurile vor fi atribuite prin TRAGERE publică, care va avea loc în ziua de miercuri din săptămâna înscrierilor începând cu ora 14.00.
• Lista locurilor alocate, împreună cu lista de așteptare, vor fi publicate în Biroul pentru vârstnici joi dimineață.
• Cuplurile, care solicită acest lucru, vor intra împreună la extragere.
• Participanții trebuie să-și notifice retragerea de pe traseu cu un preaviz suficient pentru a include alte persoane pe lista de așteptare.

Cele două servicii anterioare se adaugă celor de podologie și coafură care sunt oferite în centrele pentru bătrâni de pe Avenida Madrid și Caja del Arte, care funcționează de luni până vineri și au prețuri foarte accesibile atât pentru asistența în cabinet, cât și în serviciu la domiciliu, pentru acei utilizatori cu probleme de mobilitate. Pentru a face o programare la cabinetele de podologie situate în ambele centre, puteți suna 677 570 193în timp ce pentru serviciul de coafură, programarea trebuie făcută la centrul de seniori de pe Avenida Madrid, numărul de telefon este 91 648 78 11 iar pentru coaforul de la La Caja del Arte trebuie să suni la 91 002 62 63.

Primarul, Ignacio Vázquez, a indicat că „toate aceste servicii sunt foarte bine primite de persoanele în vârstă din orașul nostru și au multiple beneficii fizice și psihologice care ajută la îmbunătățirea calității vieții și a bunăstării acestora, precum și unele dintre acestea, cum ar fi drumețiile. sau dansul, care sunt unele dintre activitățile cele mai solicitate de cei mai mari noștri, ne permit, de asemenea, să promovăm relațiile sociale, comunicarea și distracția”.

La rândul ei, consilierul pentru Persoane Vârstnice, Ana Verónica González, a subliniat că „programul de drumeții se adâncește în îmbătrânirea sănătoasă pe care îl promovăm de la Consiliul Local din Torrejón, astfel încât bătrânii noștri să aibă activități care să le îmbunătățească timpul liber și calitatea vieții și să spune că este un mare succes”.

Sursa: Înscrierile sunt deschise pentru a participa la programul de drumeții al Departamentului de Persoane Vârstnice