#AlcaladeHenares – Sâmbăta viitoare, 16 septembrie, Alcalá de Henares sărbătorește, împreună cu restul orașelor din Spania Patrimoniului Mondial, „Noaptea Patrimoniului”.

Consilierul pentru Cultură al Consiliului Local Alcalá de Henares, Santiago Alonsoa prezentat în această dimineață în cadrul unei conferințe de presă programarea concepută pe mai multe axe: Heritage Scene, Heritage Open, Live Heritage și Create Heritage.

Secțiunea „Scena patrimoniului” prezintă Alberto Cortés și propunerea sa Romantisieren/ Act 1, care va avea loc la Corral de Comedias începând cu ora 20.00. Aceasta este prima fază a unei serii de experimente scenice sau procese deschise care generează un drum până la atingerea unei piese care va avea premiera în octombrie 2024 la festivalul FIT din Cádiz. La finalul propunerii va avea loc un colocviu cu colaborarea Luisei Quintero.

Program extins și tururi ghidate extraordinare

„Patrimoniu deschis” înseamnă prelungirea orelor de utilizare a resurselor turistice. Paradorul de Turismo va găzdui 3 tururi ghidate pe parcursul dimineții la 10:30, 11:30 și 12:30 cu durata de o oră. Facilitățile Paradorului vor fi vizitate, cu accent pe partea monumentală.Propunerea necesită înregistrare prealabilă la recepcion.alcala@parador.es

Oficiul de Turism din Capilla del Oidor își prelungește și programul de la 10:00 la 12:00 și Casa de la Interview de la 10:00 la 14:00 și de la 16:00 la 12:00; precum și La Torre de Santa María de la 11:00 la 14:00 și de la 16:00 la 12:00.

La rândul lor, Complutum și Casa lui Hippolytus oferă și un program extraordinar de deschidere între orele 10:00-14:00 și 17:00-00:00 cu tururi ghidate: pe de o parte, la Casa lui Hippolytus la ora 21:00. : 00h. iar pe de alta, la Complutum la ora 22.30, ambele cu capacitate limitata la 40 de persoane.

Muzeul Casa Nașterii Cervantes are în vedere și o deschidere extraordinară, în acest caz de la 10:00 la 12:00. În plus, Muzeul oferă în această vineri un atelier pentru familii „Gardienii Patrimoniului” la ora 17:30 (atelier de aproximativ 2 ore) și sâmbătă un traseu dramatizat „Femeile din Alcalá” în două spectacole la ora 18:00 la 19:30. p.m. Înscrierile se pot face cu jumătate de oră înainte la Muzeul Casa Nașterii Cervantes, cu o capacitate maximă de 30 de persoane pe vizită.

„Noaptea Patrimoniului” va oferi, de asemenea, ocazia unică de a cunoaște Mănăstirea călugărițelor franciscane Clarisas din San Juan de la Penitencia, situată pe strada Santiago, 37. Intrarea va fi liberă și puteți face un tur ghidat de surori. ei înșiși.să învețe despre istoria instituției din oraș și clădire. Se vor vizita biserica și muzeul. Programul de vizitare va fi la 18:00, 19:00, 20:00 și 21:00. Va necesita înregistrare prealabilă la Birourile de Turism cu maximum 30 de persoane per grup. Vizita este de așteptat să dureze aproximativ 45 de minute.

Spitalul Medieval din Antezana oferă și un tur de noapte cu ghid la ora 21.00, care necesită înregistrare prealabilă la Oficiile de Turism cu o capacitate maximă de 30 de persoane. Iar Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid se alătură sărbătorii cu o deschidere extraordinară de la 11:00 la 0:00 a.m.

Alonso a explicat că toate disciplinele își au locul în această seară specială și, bineînțeles, cinematograful nu putea lipsi. „La ora 19.00, un traseu istoric și de patrimoniu ghidat va pleca de la Capela Oidor prin principalele noastre puncte turistice, repere de interes și cele care au fost locații de filmare în diferite filme și seriale reprezentative la nivel național și internațional”, a detaliat. Programarea necesită și înregistrare prealabilă la Birourile de Turism și va dura aproximativ două ore.

Sub denumirea de „Moștenire invizibilă”, zidul orașului se alătură sărbătorii, care va găzdui tururi ghidate noaptea la orele 20:00, 21:00 și 22:00, care vor oferi posibilitatea de a-l vedea iluminat; De asemenea, necesită înregistrare prealabilă la Birourile de Turism.

Axa „Patrimoniu viu” va oferi posibilitatea de a vă bucura de XXVI-a Festival Internațional de Plectrum în Leagănul lui Cervantes (Memorial Adolfo Prado), cu interpretarea Orchestrei Vicente Aleixandre de Aranjuez Pulse and Plectrum la Casa de la Interviu la ora 7: 00 p.m., după ridicarea biletului gratuit la casa de bilete Teatro Salón Cervantes, sau prin www.culturalcala.es (achitați 0,25 euro pentru taxe de administrare); și, de asemenea, Povestirea cu Chuseta, cu colaborarea lui Chus López de Domiduca Libreros, în Plaza del Padre Lecanda începând cu ora 19.00.

Santiago Alonso a explicat că există mai multe propuneri muzicale pentru „Noaptea patrimoniului”, „inițial au fost planificate să aibă loc în aer liber, dar din cauza prognozelor meteo, s-a decis mutarea lor în interior. Teatrul Salón Cervantes va găzdui între orele 19:00 și 23:00 propunerea „Music in Heritage” de la Alcalá es Música cu spectacole, printre alți artiști, de Marina Sánchez Viso și Irene Pérez de Miguel.

Concerte și parade

Alte propuneri „în direct” vor fi adăugate la sărbătoare, cum ar fi un spectacol de recreare istorică la Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid, în expoziții la 19:30, 20:30, 21:30 și 22:30. care va necesita o înregistrare prealabilă în mar@madrid.org; un atelier de dans pentru familii la 19:00 sau un spectacol tradițional la 20:30, ambele la Spitalul Antiguo de Santa María La Rica; un concert de muzică corală susținut de Schola Cantorum din Alcalá de Henares la Casa de la Interviu la ora 21:00 cu intrare liberă până la limitarea capacității și ridicarea biletelor începând cu jumătate de oră înainte; un concert și o paradă susținută de trupa simfonică Complutense care va începe la ora 21:00 în Plaza de los Santos Niño și va călători de-a lungul Calle Mayor până la Plaza de Cervantes; iar ca punct culminant, o Paradă și Spectacol Final al Compañía Creadores de Ilusiones care va face un tur pe strada Libreros și Plaza de Cervantes de la ora 21:30.

Ultima secțiune, „Creați patrimoniu”, prezintă un spectacol de dans numit „Tineri pentru patrimoniu” de CadaDanza și Baletul Albéniz. Cu colaborarea CreandOh!, și va avea loc în Ruinele Santa María la ora 19:30.

În încheiere, Santiago Alonso a ținut să mulțumească tuturor entităților, asociațiilor și instituțiilor care vor colabora la dezvoltarea acestei magice „Nopți a Patrimoniului”, de la Alberto Cortés și compania sa, la Marta Pascual Marzo, la Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunitatea Madrid, Muzeul Locul Nașterii Cervantes, Parador de Turismo din Alcalá de Henares, Mănăstirea San Juan de la Penitencia, către profesioniști, artiști și asociații locale precum Alcalá Es Música, Baletul Albéniz, Trupa Simfonică Complutense, CadaDanza , la Cía. Creatorii Iluziilor, Compania. LOSDEDAE, lui Chus López, lui Creand ¡Oh!, Domiduca Libreros, Elsa Martínez Castilla, Estefanía García Barrajón, Graciela Moreno Blázquez, Luisa Quintero, Milagros Galiano, Rodrigo Sierra Gil, către Schola Cantorum de la Alcalá de Henares, precum și alte entități precum Goethe-Institut Madrid sau Vicente Aleixandre de Aranjuez Pulse and Plectrum Orchestra.

Sursa: Alcalá de Henares sărbătorește „Noaptea Patrimoniului” în această sâmbătă cu o multitudine de propuneri