#AlcaladeHenares – Consiliul Local Alcalá de Henares se alătură comemorarii zilei de 25 noiembrie, ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, cu organizarea unor zile de conștientizare cu scopul de a denunța violența la care sunt supuse femeile pentru simplul fapt de a fi una, în baza pe o concepţie istorică a relaţiilor dintre sexe în care femeile sunt plasate discriminatoriu în spatele bărbaţilor.

Consilierul pentru Egalitate Santiago Alonso a prezentat în această dimineață programul de activități sub deviza „Nu există nicio scuză!”. „Nu există nicio scuză pentru a fi complice, pentru a rămâne tăcut, pentru a privi în altă parte, pentru a justifica violența, pentru a apăra agresorul. Prin acest motto vrem să invităm la reflecție asupra acestui flagel și la o poziție în favoarea victimelor și împotriva abuzului și a celor care îl exercită”, a declarat Alonso.

În perioada 20-30 noiembrie, au fost programate diverse evenimente cu un accent deosebit pe prevenție, precum și evenimente recreative precum concertul corului de voce feminină Nuba și reprezentația teatrală „Francisca de Pedraza, los Reveses y el Derecho” de către Asociația culturală Marujasp.

În plus, vor fi susținute mai multe conferințe pe tema prevenirii violenței de gen pentru diferite profiluri ale populației, precum asociațiile de femei, în special Asociația Socioculturală a Femeilor, studenții de la Reședința Lope de Vega, și entități care lucrează cu diversitatea, funcționale sau pentru elevii atelierelor de egalitate care participă la Tertulias Protagoniste. În plus, Clasa Deschisă, activitate organizată lunar de Consiliul Local în colaborare cu Unitatea de Egalitate a Universității din Alcalá, cu această ocazie va fi dedicată uneia dintre manifestările violenței sexiste precum violența sexuală, pentru care vor îl au pe Stribor Kuric, cercetător social la Drug Addiction Assistance Foundation, care a participat la diferite studii privind percepțiile și atitudinile tinerilor în legătură cu violența de gen.

De asemenea, în zilele de 24, 25 și 26 noiembrie, sportul, datorită rolului său crucial în transmiterea valorilor de respect și egalitate în rândul copiilor și tinerilor din Alcala, va susține sprijinirea victimelor și respingerea violenței sexiste. La începutul tuturor competițiilor sportive va fi citit manifestul „Sport împotriva violenței sexiste”.

Evenimentul central va avea loc în afara Capelei Oidor pe data de 25, la ora 18.00, cu tradiționalul omagiu adus femeilor ucise din 25 noiembrie a anului trecut de către partenerii sau foștii parteneri și în sprijinul supraviețuitorilor la care vor participa. și entități ale orașului, pe lângă locuitorii din Alcala s-au angajat să elimine acest flagel. După cum se știe, din 25 noiembrie a anului trecut s-a aprins câte o lumânare pentru fiecare dintre victime. Orchestra Filarmonicii din cele 25 de orașe va anima evenimentul.

Broșura include o secțiune pentru diseminarea activităților organizate de alte entități precum ceremonia de decernare a premiilor Francisca de Pedraza, Spitalul Príncipe de Asturias (cu o zi despre violența de gen la femeile în vârstă) și Asociația Femeilor Vía Complutense cu o conferință despre cum depășiți adversitatea .

Anul acesta, în Torre de Santa María va fi agățat un banner împotriva violenței sexiste și, ca și cu ocazii anterioare, mai multe clădiri emblematice ale orașului vor fi iluminate în violet, precum Primăria, Chioșcul de muzică, sensul giratoriu al Patrimoniului Mondial, Casa Tapón și Puerta de Madrid.

1.237 de femei au fost ucise în Spania din 2003

Consilierul pentru Egalitate a dat asigurări că „nu este o problemă de victime și agresori, este o problemă socială structurală. Organizarea noastră socială se bazează pe inegalitatea dintre femei și bărbați și pe diferențierea rolurilor, așteptărilor, stereotipurilor și comportamentelor în funcție de sex. Prin urmare, pentru a elimina violența sexistă trebuie să muncim și să ne străduim să realizăm o societate egalitară în care oamenii să se dezvolte în funcție de abilitățile și interesele noastre și nu de sexul nostru.”

În acest sens, el a amintit că „1.237 de femei au fost ucise în Spania din 2003 ca ​​o consecință a acestei violențe teribile, expresia maximă a machismului, 52 în acest an. Din 2013, 428 de minori și-au pierdut mamele și 49 au fost victime ale omorului pentru a le provoca mamelor un rău mai rău decât moartea. Aceste cifre nu sunt altceva decât vârful aisbergului violenței suferite de multe femei și împotriva lor, așa cum sugerează motto-ul din acest an”.

Din acest motiv, consilierul pentru Egalitate a indicat că „din instituțiile publice trebuie să punem în continuare accent pe promovarea prevenției, iar aceasta începe inevitabil cu educația și socializarea pentru egalitate, dar și prin transmiterea importanței unui bun tratament în relațiile afective”.

În acest scop, Alcalá de Henares are programe destinate tinerilor și în special studenților din centrele de învățământ cu ateliere de conștientizare în sălile de clasă pentru a promova relații sănătoase și a depista primele semne ale unei relații toxice.

Mai mult, fără a uita importanța ca victimele să beneficieze de asistență cuprinzătoare pentru repararea prejudiciului cu resurse precum cele oferite de Departamentul Egalității, în special Punctul Municipal al Observatorului Regional pentru Violența de Gen (PMORVG) și apartamentele supravegheate, subliniind importanța coordonării. între entitățile implicate în protecție: organe și forțe de securitate, instanțe, barouri, servicii sociale, servicii de sănătate etc.

Programul actualizat poate fi consultat la următorul link:

25 noiembrie „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” – Egalitate (ayto-alcaladehenares.es)

Sursa: Alcalá comemorează Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor sub deviza „Nu există nicio scuză”