#AlcaladeHenares – Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului pe 5 iunie, Alcalá de Henares sărbătorește în perioada 3-9 iunie a XIX-a Săptămâna Mediului, aprobând motto-ul ales de Națiunile Unite „Fără poluare cu plastic”.

Ziua Mondială a Mediului 2023 își amintește că orice acțiune întreprinsă de cetățeni împotriva poluării cu plastic se adaugă mișcării globale. Acțiunile cetățenilor încurajează guvernele și companiile să implementeze măsuri concrete împotriva poluării cu plastic. Este timpul să accelerăm acțiunile și tranziția către o economie circulară. Este timpul să realizăm o lume #FărăPoluarePlastic.

În cadrul Săptămânii a XIX-a a Mediului se vor desfășura activități pentru întreaga familie, începând cu data de 3 iunie cu celebrarea Festivalului Mediului care va avea loc în parcul O’Donnell. În această zi, atât adulții, cât și copiii vor putea participa la ateliere gratuite de mediu și vor putea lua acasă un suvenir după încheierea Festivalului.

Pe 3 și 4 iunie, la Casita del O’Donnell va avea loc Expoziția de Cactus și Suculente, organizată de Asociația Cactofililor a Universității din Alcalá, între orele 12:00 și 20:00. Expoziția va conta sâmbătă la ora 12:00, cu un atelier practic de Cultivare și un atelier practic de Substraturi duminică la ora 12:00.

Sâmbătă, 3, va fi posibilă traseul Puerta Verde, iar pe 4 iunie traseul Laguna (Înregistrare la https://inscripciones.ayto-alcaladehenares.es/actividades-de-educacion-ambiental-abril-mayo-junio -2023/ ) .

De luni 5 până vineri 9 iunie se desfășoară activități de mediu în Centrele Educaționale, inclusiv traseul Berzei, trasee prin Cerros de Alcalá, ateliere de mediu etc. și care au fost aranjate anterior cu centrele.

De asemenea, de luni 5 până vineri 9 iunie, se va desfășura după-amiaza în parcul O’Donnell „Cursul de a învăța să mergi pe bicicletă”. La acest curs, prin exerciții simple, băieții și fetele participanți lucrează la echilibru și agilitate pentru a putea merge cu bicicleta (este necesară înregistrarea: https://inscripciones.ayto-alcaladehenares.es/curso-aprender-a-montar -by bicicleta/)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, alăturați-vă mișcării pentru o planetă #FărăPoluarePlastic

Sursa: Alcalá celebrează cea de-a XIX-a ediție a Săptămânii Mediului în perioada 3-9 iunie