EPE „Alcalá Desarrollo” și Școala de Organizare Industrială – EOI, printr-un acord de colaborare, lansează Youth Entrepreneurship Coworking, un spațiu fizic în care tinerii și antreprenorii, înscriși în Garanție, vor fi instruiți Tineret. Acordul menționat este cofinanțat de Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului și de Fondul Social European (FSE).

În prezentarea spațiului de coworking pentru antreprenoriatul tinerilor din Alcalá de Henares, a cincea Viceprimar și consilier pentru dezvoltare economică a orașului, ocuparea forței de muncă și formare, María Teresa Obiol, directorul de programe al Școlii de organizare industrială, Luis Sánchez și mentorul rezident al Youth Entrepreneurship Coworking, Ricardo Buendía.

Programul se adresează candidaților care nu își găsesc locul de muncă pe care îl caută pe piața actuală sau au o viziune antreprenorială diferită, mai socială, inovatoare și sustenabilă și care doresc să-și creeze propria companie.

Obiectivul său este de a încuraja crearea de noi inițiative antreprenoriale în rândul celor mai tineri, cu un accent deosebit pe aspectele de digitalizare, inovare, îmbunătățire și dezvoltare de noi produse și servicii.

*) Această inițiativă are ca scop promovarea vocațiilor antreprenoriale la tinerii înscriși la Garanția pentru Tineret care doresc să studieze fezabilitatea unei idei de afaceri și să o demareze. Studenții vor avea 60 ore de pregătire online în care se vor aprofunda în proiectarea și validarea modelului lor de afaceri, precum și implementarea acestuia și cu 30 ore de tutorat individual, timp în care, sfătuiți de experții EOI, vor învăța să își canalizeze ideile de afaceri.

În timpul discursului său, Mª Teresa Obiol a declarat că „în aceste momente de incertitudine sunt esențial pentru oamenii care, cu viziuni diferite, și mult mai avansate și dedicate aspectelor tehnologice, sociale și de mediu, iau alternativa, creând noi inițiative antreprenoriale. Antreprenorii sunt unul dintre actorii fundamentali în această nouă paradigmă, iar „Alcalá Desarrollo” ca entitate publică de afaceri dependentă de Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ocuparea Forței de Muncă și Formare din cadrul Consiliului Municipal Alcalá de Henares are printre obiectivele sale de a facilita și îmbunătăți posibilitățile de inserție profesională ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin informare, îndrumare și consiliere și, prin urmare, competente și esențiale pentru a încuraja și susține acest tip de inițiativă”

În același act, Luis Sánchez a subliniat că „formatul de coworking se obține rezultate grozave. EOI s-a lansat deja în ultimii 7 ani, 370 coworking pe întreg teritoriul național, cu peste 7.370 antreprenori implicați. O mare parte din succesul acestor programe se datorează atât utilizării metodologiilor agile de creare a afacerilor, cât și profilului experților care supervizează proiectele. Oameni care își îmbină experiența antreprenorială cu cunoașterea celor mai inovatoare tehnologii din domeniul managementului afacerilor”. În final, Ricardo Buendía a subliniat importanța ca „tinerii să facă un pas înainte și să propună idei inovatoare care să le permită să-și creeze propriul loc de muncă și să genereze locuri de muncă pentru alți oameni în viitor.”

Sursa: Alcalá Desarrollo și Școala de Organizare Industrială -EOI- semnează un acord pentru lansarea unui Coworking Antreprenor…