#Spania – Consiliul extraordinar de miniștri din 29 mai a aprobat decretul regal care a dizolvat Cortele alese pe 10 noiembrie 2019 și prin care au fost convocate alegeri pentru ambele Camere, care urmează să aibă loc duminică, 23 iulie. Acest decret regal a fost publicat în Monitorul Oficial al Statului marți, 30 mai, data la care a intrat în vigoare.

Când începe campania electorală și cât durează?
În conformitate cu prevederile Legii organice 5/1985, din 19 iunie, privind regimul electoral general, campania electorală va dura 15 zile, începând de vineri, 7 iulie, la miezul nopții, și încheindu-se la miezul nopții, vineri, 21 iulie. Camerele rezultate se vor întruni, în ședințe constitutive, pe 17 august 2023.

Sâmbătă, 22 iulie, va avea loc ziua de reflecție.

Care sunt termenele limită pentru votul prin corespondență?Votul prin corespondență poate fi solicitat până pe 13 iulie la orice Oficiu Poștal sau electronic pe site-ul Correos, fără a fi nevoie să mergeți personal la un birou. Pentru a face acest lucru va trebui să vă autentificați identitatea cu ID-ul electronic sau un certificat digital valabil.

Cum se votează prin corespondență?
Trebuie să ridicați formularul de cerere de la Oficiul Poștal sau să depuneți cererea de vot prin poștă prin internet, cu ID-ul dumneavoastră electronic sau un certificat digital valabil.

Pe formular trebuie să indicați adresa poștală la care doriți să fie trimisă documentația electorală (poate fi domiciliul dumneavoastră, locul de muncă sau o căsuță poștală).

Oficiul de Recensământ Electoral vă va trimite documentația necesară pentru a vota la adresa indicată începând cu 3 iulie.

După ce ați primit documentația, alegeți buletinul de vot și puneți-l în plicul de vot (sau nu includeți buletinul de vot dacă decideți să votați în alb). Introduceți plicul de vot și certificatul de înregistrare la recensământ în interiorul plicului pe care este scrisă adresa secției dumneavoastră de votare. Nu includeți niciun document care să dovedească identitatea dumneavoastră în plicul de votare, deoarece în acest caz votul dumneavoastră ar fi considerat invalid de către tabel.

Du acest plic la un oficiu poștal și trimite-l gratuit prin poștă certificată înainte de 19 iulie.

Pot să mă răzgândesc și să votez personal?Nu. Dacă aplicați pentru a vota prin corespondență și cererea dvs. este acceptată, nu veți putea vota personal la secția de votare pe 23 iulie.

Cum pot solicita votul prin corespondență dacă sunt temporar sau în vacanță în străinătate?Dacă sunteți temporar sau în vacanță în străinătate, veți rămâne în această situație până în ziua votului și doriți să vă exercitați dreptul de vot, trebuie să:

Completați formularul de cerere (se poate ridica de la consulate sau ambasade sau poate fi descărcat de pe site-urile Ministerului de Interne sau Ministerului Afacerilor Externe) și prezentați formularul personal la consulat sau ambasadă până pe 24 iunie, deși este se recomandă să faceți cererea cât mai curând posibil.
Pentru a aplica, trebuie să fiți înregistrat în registrul consular al țării în care vă aflați ca nerezident. Cererea și înregistrarea în înregistrarea consulară se pot face în același act.Oficiul de recensământ electoral va începe transmiterea documentației electorale la adresele indicate în cereri pe 3 iulie. Votul trebuie trimis prin poștă certificată cel târziu pe 19 iulie.

Pentru ca aceste voturi să fie valabile, este esențial ca pe plic să apară clar o ștampilă poștală sau altă inscripție oficială de la un oficiu poștal din statul corespunzător, care să ateste că a fost trimisă în termenul prevăzut.

Mai multe informatii Site-ul Ministerului de Interne despre alegerile generale din 23J Site-ul web Correos pentru a solicita un vot prin corespondență Site-ul Institutului Național de Statistică despre alegerile generale din 23J Ministerul Afacerilor Externe, Uniunea Europeană și Cooperare: Cum să votezi din străinătate? Întrebări frecvente Etichete: Alegeri generale 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Cum se votează prin corespondență la alegerile generale din 23 iulie?