În timpul discursului său la un panel de diplomație feministă, Albareș a subliniat că această politică este reflectarea logică a politica internă feministă, „întemeiată pe un consens social foarte larg și pe munca mișcărilor feministe din țara noastră.”

Ministrul Afacerilor Externe a reamintit că, În materie consulară, guvernul protejează drepturile bărbaților și femeilor spaniole din străinătate și veghează asupra bunăstării acestora. „Spania se numără printre țările lider în lupta împotriva violenței de gen”, a subliniat ea, explicând ulterior că serviciile de protecție pentru femeile victime ale acestei violențe au fost consolidate prin adoptarea unui Protocol de acțiune care se aplică tuturor ambasadelor Spaniei. .
De asemenea, Albareș a menționat situația femeilor din diferite țări ale lumii pentru a denunța degradarea situației lor, care constituie unul dintre indicatorii unei situații din ce în ce mai periculoase. și sistem autocratic violent. „Un stat care nu respectă drepturile propriilor cetățeni este un stat căruia îi va fi foarte greu să își respecte cele mai elementare angajamente internaționale”, a spus el.

. )Multicriză Panelul de diplomație feministă la care a participat ministrul spaniol face parte din cea de-a 5-a ediție a Forumului de la Paris pentru Pace, eveniment sponsorizat de Guvern franceză care reunește din 2018 lideri politici, economici și societății civile pentru a îmbunătăți guvernanța globală, cu un accent special nord-sud .
Anul acesta, Forumul pentru Pace are loc sub titlul Riding out the multicrisis și tratează probleme precum gestionarea consecințelor acestei „multicrize” pentru populație; cooperarea în ciuda conflictelor și în timp de război; regândirea globalizării într-o lume polarizată; cataliza solutii climatice si de mediu; să asigure o lume digitală sigură și etică sau să favorizeze societăți mai echitabile și mai incluzive.

​Ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, José Manuel Albares, la Forumul pentru Pace de la Paris (María Lucía Rodríguez (NOLSOM)​)

Sursa: Guvernul Spaniei – Albareș evidențiază politica externă feministă ca un semn distinctiv al Spaniei