Sharm El-Sheikh (Egipt)

La întâlnire , care a avut loc la Sharm El-Sheikh în cadrul celei de-a XXVII-a Conferințe a părților din cadrul Conferinței părților a Națiunilor Unite (COP ), liderii prezenți la întâlnire au adoptat o declarație de a acționa urgent împotriva pierderii biodiversității și schimbările climatice.

Miniștrii au convenit că, așa cum a indicat știința, pierderea tot mai mare a biodiversității și degradarea ecosistemelor, care au fost accelerate de schimbările climatice , acestea sunt deja riscuri cheie pentru toate regiunile, fără excepție. Din acest motiv, consideră că este esențială adoptarea unei abordări integrate pentru a stopa pierderea biodiversității, degradarea solului și schimbările climatice.

În acest sens, Ribera s-a exprimat că „până în prezent, marea majoritate a politicilor pentru aceste crize de mediu au fost dezvoltate independent, dar pot fi rezolvate doar dacă sunt abordate în comun.”

Pentru aceasta motiv, a declarat vicepreședintele, „am dorit să propunem o Declarație a miniștrilor RIOCC pentru a ne uni vocile și a sublinia că acest deceniu reprezintă o fereastră critică pentru a aborda aceste crize interdependente”.

. Declarația include, de asemenea, importanța obținerii unor rezultate ambițioase la COP2004 și în COP00 al Biodiversităţii, care va avea loc luna viitoare la Montreal, şi care se va traduce în ţinte cuantificate şi o finanţare. o evaluare adecvată, deoarece aceasta va avea ca rezultat un succes mai mare al ambelor politici.

Se evidențiază, de asemenea, importanța soluțiilor bazate pe natură, care trebuie concepute ca transformatoare. soluții care promovează reziliența ecosistemelor naturale, păstrând contribuțiile multiple ale acestora la societățile care depind de ele.

De asemenea, angajamentul de a consolida acțiunile de cooperare regională care abordează ambele provocări într-o manieră integrată, bazându-se pe portofoliul larg de politici, măsuri, experiențe și instrumente care există deja în regiune.

Îndepliniți obiectivele de biodiversitate

Fotografie de familie a întâlnirii celui de-al treilea vicepreședinte și ministru pentru Tranziție Ecologică și Provocarea Demografică, Teresa Ribera, împreună cu miniștrii Rețelei Ibero-Americane de Birouri de Schimb (RIOCC).

De asemenea, miniștrii au transferat planurile și politicile pe care le implementează pentru a îndeplini diverse obiective în materie de biodiversitate, fiind conștienți de rolul important pe care acesta îl are în garantarea unui flux constant de servicii ecosistemice către societate, printre care includ reglementarea climei, protecția solului, siguranța alimentelor, protecția sănătății noastre, a valorilor culturale și identitare, printre altele.

În cele din urmă, în cadrul întâlnirii, a fost a reamintit că acest impuls ministerial este fundamental pentru a continua să avanseze în Agenda Ibero-Americană de Mediu și, mai precis, în Carta Ibero-Americană a Mediului, cu conducerea Republicii Dominicane ca Secretariat pro-tempore, pentru aprobarea sa la următorul Summit șefilor de stat din Santo Domingo programată pentru martie 2023.

Aflați despre provocările și experiențele din America Latină

Rețeaua Ibero-Americană de Birouri pentru Schimbările Climatice (RIOCC) a fost creată în anul 27 de către Forumul Ibero-American al Miniștrilor Mediului cu obiectivul principal de a menține un dialog permanent fluid pentru a înțelege mai bine prioritățile, provocările și experiențele țării ibero-americane. ţările americane. RIOCC a devenit una dintre cele mai consolidate inițiative de networking din regiune, unde schimbul de experiență și consolidarea instituțiilor au fost o prioritate încă de la început. Ei aparțin birourilor RIOCC pentru schimbări climatice din 22 țări: Andorra, Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Spania, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Portugalia , Republica Dominicană, Uruguay și VenezuelaOficiul Spaniol pentru Schimbări Climatice (OECC) și-a asumat încă de la înființare rolul de Secretariat al RIOCC, realizând coordonarea sarcinilor și organizarea diferitelor activități.

Al treilea vicepreședinte și ministru pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică, Teresa Ribera, în cadrul discursului său la întâlnirea cu miniștrii Rețelei Ibero-Americane Birourilor pentru schimbări climatice (RIOCC).

Mai multe informatii Pedro Sánchez participă la Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP )) ( /07/33) Spania lansează Alianța Internațională pentru Reziliența la Secetă și își reiterează angajamentul absolut față de agenda împotriva urgenței climatice (00/22/) Etichete: Schimbările climatice