Primăria oraşului Valencia va distribui 2500 de agende pentru cautarea de loc de muncă, pentru a veni în ajutorul şomerilor. Agenda pentru căutarea unui loc de muncă este o premieră în Valencia şi se doreşte a fi un instrument util persoanelor carea u rămas fără loc de muncă.

Informaţiile care vor fi cuprinse în această agendă se referă la modalităţile de acces la piaţa muncii, cum sunt datele centrelor specializate, cerinţele pentru înscrierea în baza de date, redactarea unui CV sau a unei cărţi de prezentare sau cum să faci faţă unui interviu.

Agenda mai oferă alte informaţii, între care o listă de numere de telefon şi de adrese de utile sau date privind cursurile de formare, oferta de angajări publice, dar si despre autoangajare, o altă formă de a intra pe piaţa muncii. Iniţiativa, spun oficialităţile, are ca obiectiv punerea la dispoziţie a tuturor informaţiilor necesare celor care doresc un loc de muncă.

Agenda va fi publicată în cele două limbi oficiale din Comunitat Valenciana (castellano şi valenciano) şi va putea fi consultată pe pagina web a primăriei din Valencia, unde va apărea şi în engleză şi franceză. Agenda poate fi găsită în centrele  Pie de la Cruz, Hermanos Maristas, José Zaragozá şi la birourile de şomaj din Mercado de Castilla, dar şi la sesiunile de formare promovate de primărie.