Principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca oricine doreste sa ocupe unul dintre cele 67 de posturi, anuntate de primaria Castellon de la Plana, sunt: sa fie somer inscris in evidentele Servef (Biroul de Ocupare a Fortei de Munca – sediul din strada Herrero, 27) si sa fi solicitat in CV una dintre meseriile pentru care se ofera locuri de munca.

De asemenea, doritorii trebuie sa se inscrie ca solicitanti ai acestor locuri de munca. Urmatorul pas va fi selectia pe care o vor face functionarii de la Servef pentru a se asigura ca somerii inscrisi indeplinesc criteriile cerute pentru practicarea respectivei meserii, iar in final primaria va decide, prin aplicarea unui barem oficial, cine sunt cele 67 de persoane nou angajate.

Carmen Amoros, consilierul primariei din cadrul departamentului de Creare de Locuri de Munca, a anuntat care sunt cele cinci programe sociale care vor intra in functiune la inceputul lunii februarie si prin intermediul carora se vor putea crea 67 de noi posturi si a precizat ca si anul trecut 77 de someri si-au gasit locuri de munca gratie acestor programe sociale ale primariei.

Pentru o informare cat mai corecta am preferat sa le enumeram in limba spaniola, asa cum apar in programele Servef. Programul „Medidas de integracion sociolaboral de trabajadores afectos de discapacidad” ofera posturi pentru: „7 auxiliares administrativos, 7 peones de limpieza, 6 informadores sociolaborales, 6 peones de jardineria y mantenimiento de zonas deportivas y un coordinador”.

Programul „Integracion laboral de personas mayores de 45 anos” ofera locuri de munca pentru: „5 auxiliares administrativos, 1 coordinador, 2 auxiliares de teleayuda, 5 informadores sociolaborales, 5 peones de jardineria y un oficial de jardineria”. Prin programul „Mantenimiento de instalaciones deportivas” se poate aplica pentru: „un peon de pintura, 1 peon de jardines, 1 peon ordinario y 1 albanil”. Programul social „Trabajos de pintura a realizar en colegios publicos” ofera posturi pentru: „5 oficiales de pintura y 10 peones de pintura”. Cel de-al cincilea program social, „Comunicacion a la ciudadania”, va asigura locuri de munca pentru: „dos licenciados en Relaciones Publicas y Comunicaciones o equivalente”.