Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, vineri, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj in dosarul „Zambaccian”, fiind achitat pentru infractiunea de luare de mita, informeaza Mediafax.

Si sotia fostului premier, Dana Nastase, a fost condamnata in dosarul cunoscut sub numele de „Zambaccian”. Instanta suprema a dispus condamnarea ei la trei ani de inchisoare, tot cu suspendarea executarii pedepsei, pentru „participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala”, fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, trimisa si ea in judecata in acest dosar, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu executare. Astfel, instanta a dispus in cazul acesteia o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru folosirea bunurilor societatii comerciale impotriva scopurilor acesteia si o alta pedeapsa, de trei ani de inchisoare, pentru participatie improprie la folosirea de documente false la vama. Aceste doua pedepse au fost contopite de instanta, Jianu urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare.

Magistratii l-au obligat pe Adrian Nastase sa se prezinte trimestrial la Serviciul de probatiune, sa raporteze schimbarea domiciliului si sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, nerespectarea obligatiilor aducand revocarea suspendarii executarii pedepsei.

Citeste mai departe pe Mediafax.ro