Fostii sefi ai unui muncitor roman din regiunea Valencia trebuie sa-l despagubeasca pe acesta pentru ca a suferit un accident grav la locul de munca, unde nu erau respectate normele de protectie.

Accidentul s-a produs in 18 octombrie 2006 in localitatea Pobla de Farnals in timpul constructiei unei sali de restaurant, iar Ilie B., de 39 de ani, a suferit un accident foarte grav, in urma caruia a ramas paralizat, scrie publicatia Levante.

Barbatul lucra pe o schela care, potrivit sentintei judecatoresti, nu era prevazuta cu elementele de siguranta, stabilite de legislatie. Schela pe care se afla romanul era mai inalta de 2 metri si nu avea o bara de protectie si nici o scara laterala, iar el nu purta casca sau ham. La un moment dat muncitorul roman a cazut de pe schela si a suferit leziuni la nivelul coloanei, in urma carora a ajuns paralitic in proportie de 80 la suta.

Judecatoria Nr. 2 din Valencia i-a condamnat pe patronul firmei, pe seful de santier, pe arhitect („arquitecto tecnico„) si pe responsabilul cu protectia muncii,  la plata unei indemnizatii de 815.930 de euro si la un an si trei luni de inchisoare.

Procuratura din Valencia a precizat ca este vorba despre una dintre cele mai mari indemnizatii care au fost acordate pana acum in regiune, pentru o persoana afectata in urma unui accident de munca.