Zece femei de naționalitate română, spaniolă și pakistaneză din Almeria sunt cercetate de autoritățile spaniole pentru avorturi provocate în accidente false ca să scoată bani de la asigurări.

Autorii acestei înșelăciuni care a șocat opinia publică spaniolă cunoșteau felul în care se pot fi obține despăgubiri de la companiile de asigurări și au reușit să păcălească sistemul de cel puțin 10 ori.

Sistemul a fost descoperit de mai mulți medici de la spitalele din Almeria care au sesizat Garda Civilă după ce au întrat la banuieli când au văzut că relatarea cazurilor unor paciente nu erau confirmate de simptomele descoperite la analize.

Cei 16 suspecți arestați de Garda Civilă sunt bănuiți că organizau accidente rutiere ușoare cu o femeie însărcinată în mașină. După aceea, mama în cauză înghițea numeroase pastile pentru întreruperea sarcinii și se prezenta după câteva ore la spital, unde spunea că a avut un accident rutier și că se simte rău.

După ce erau îngrijite la spital, femeile implicate în acest sistem de înșelare a sistemului de asigurări obțineau documente legale prin care puteau să dovedească faptul că un accident rutier fusese cauza pierderii „accidentale” a sarcinii.

În jur de 40.000 de euro ajungeau să încaseze cei care acceptau să piardă o sarcină în urma unui accident rutier simulat, iar autoritățile din Almeria se așteaptă să descopere și alte cazuri asemănătoare în alte provincii din sudul țării..