Polițiști ai Generalitati-Mossos d’Esquadra a Secției de Investigații Criminale (DIC) a Regiunii Poliția Metropolitană Sud și Unitatea de Investigații a Postului de Poliție Gavà au destructurat o organizație criminală, formată din membri ai unui clan familial din Viladecans, dedicată traficului de droguri. Ancheta, care s-a desfășurat în două faze, a condus la arestarea a zece persoane în calitate de autori a presupuselor infracțiuni de apartenență la organizație criminală, împotriva sănătății publice, deținere ilegală de arme și pentru înșelăciune în fluid electric.

În prima fază a anchetei, agenți din Unitatea de Investigații Gavà au efectuat cercetări polițienești cu privire la activitatea unui punct de vânzare de cocaină într-un imobil al localității. Potrivit acestora, apartamentul funcționa ca un laborator unde se producea, se procesa și se manipula cocaina. În urma constatărilor polițiștilor, anchetatorii au efectuat o operațiune în luna martie a anului 2021 cu intrare și percheziție a locuinței.

Mai mult de 407 grame de cocaină distribuite în 70 doze care, pe piata ilicita, ar fi avut o valoare de . euro, pe lângă șapte kilograme de substanțe de tăiere, cântare de precizie și 3. 200 euro în numerar, printre altele. La domiciliu se aflau două persoane care conduceau punctul de vânzare, care au fost arestate și ulterior duse la închisoare. Ancheta a evidențiat că aceste două persoane se aflau în slujba unui clan familial stabilit la Viladecans. Prin inteligența polițiștilor s-a arătat clar că acesta era un punct de vânzare foarte profitabil, care a generat sume mari de bani pentru diverșii membri ai clanului: aproximativ jumătate de milion de euro într-un singur sfert.

Având în vedere că s-a dovedit că acest punct de vânzare cocaină făcea parte din structura instituită de clanul familial cercetat, pentru a doua fază a anchetei a fost creată o echipă comună de anchetă între agenți ai Unității Teritoriale de Investigații a Regiunii Metropolitane de Poliție Sud și ai Unității de Investigații a Postului de poliție Gavà.

Polițiștii au stabilit că clanul funcționa cu o structură ierarhică, cu conducere exercitat de unul dintre membrii acesteia si sotia acestuia. Un alt membru a acționat ca mâna dreaptă a liderului care, printre alte funcții, era responsabil de punctul de vânzare dezmembrat în 2021, iar un sfert era

Sistemul pe care l-au pus în aplicare pentru sediu avea următoarea structură: principalul era punctul de vânzare, care era în curs de reformare în ceea ce privește măsurile de securitate pentru prevenirea intruziuni, atât din partea potențialelor grupuri rivale, cât și din partea poliției, după operațiunea anului 2021. Apartamentul a funcționat până la miezul nopții. Din această oră activitatea a fost mutată într-un alt home administrat de alți membri ai clanului, pentru a continua activitatea în banda de dimineață. Pepiniera avea functia de a depozita diverse cantitati de droguri iar intr-o a patra cladire avea o plantatie de marijuana interioara.

Având in vedere dovezile
În luna martie s-a desfășurat operațiunea anchetei cu patru intrări și percheziție de proprietăți în Viladecans. Tinerii au găsit mai multe ceasuri de ultimă generație, documentație și aproximativ 5. 000 numerar în casa liderilor de clan. ; în creșă au găsit două pistoale scurte, o pușcă și 600 cartușe, precum și cântare de precizie, 600 grame de substanțe de tăiere și 70 ambalaje care conțin 200 grame de cocaină; la un alt etaj se afla plantatia de marijuana de interior cu 407 plante.

In ceea ce priveste punctul de vanzare, la la ora intrării nu era nimeni. Ofițerii au putut verifica dacă se află în faza de bunkerare pe măsură ce se fac lucrări de renovare cu scopul de a face din acesta un spațiu de îngreunare cât mai dificilă a oricăror încercări de evaziune, cu diverse măsuri de securitate. Totuși, au găsit 40 grame de cocaină

Cei opt deținuți care au fost efectuate în timpul celei de-a doua etape a anchetei, inclusiv liderii clanurilor, au fost înaintate în instanță în 25 martie și judecătorul și-a decretat eliberarea sub acuzație.

Zona de comunicații

Barcelona, ​​​​2 aprilie 2022

Sursa: S-a desființat o organizație criminală condusă de un clan al familiei Viladecans angajat în trafic de droguri