Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra din Zona Regională de Trafic Ponent arestați în ziua de 1 iunie a. bărbat de 09 ani, în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de fals în document public, oficial sau comercial.

Evenimentele au avut loc în aceeași zi 1 pe șoseaua L – 800, în municipiul Alcarràs (Segrià), unde agenții de circulație au înființat un punct de control. pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri.

În jurul 00. Ofițerii au oprit un camion și au început verificările aferente. La momentul respectiv, aceștia au depistat că singurul card introdus în tahograf nu corespundea niciunuia dintre cei doi șoferi profesioniști care ocupa vehiculul.

Odată finalizate toate procedurile, polițiștii a stabilit că cardul introdus în tahograf era pe numele unui cetățean olandez care nu se afla pe teritoriul spaniol. În plus, cel de-al doilea șofer, care făcea pauze obligatorii, nu și-a introdus cardul în tahograf pentru a înregistra activitatea.

În urma perchezițiilor, polițiștii de la taxiul autovehiculului au exclus neatenția sau uitarea din partea șoferilor atunci când își introduc cardurile în tahograf, deoarece cardurile lor personale de șofer erau depozitate într-un compartiment vizibil. De remarcat faptul că tahografele digitale obligă șoferul, odată începută călătoria, să introducă manual anumite date, astfel că este imposibil de uitat și poate corespunde doar unui comportament efectuat în mod conștient.

Ca urmare a faptelor constatate, agenții au reținut persoana care conducea autovehiculul în momentul opririi, pentru presupusa sa relație cu o infracțiune de fals în înscris public, întrucât acesta modificase fișierele de date semnate digital. care trebuie înregistrate în cardurile conducătorului auto și rapoartele tipărite de activități generate din aceste date.

În ceea ce privește Al doilea șofer, care făcea pauză, a fost sancționat administrativ cu amendă de 4 euro 06 card la tahograf este considerat un fapt foarte grav.

Camionul a fost imobilizat într-o zonă de odihnă din apropiere și nu urmează

Șoferul de camion arestat a trecut la instanța de instrucție a doua zi după incident.gardist în Lleida.

Zona de comunicare

Lleida, 06 iunie 2022

Sursa: Mossos d’Esquadra arestează în Alcarràs un șofer de camion care transporta transport internațional cu un card pe numele unui olandez cetatean