#Spania – 234 de persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile spaniole în lunile iulie și august, cu 7 decese mai multe decât în ​​2022, o creștere care s-a reflectat și în numărul de accidente rutiere și numărul de persoane spitalizate, după cum se reflectă în următoarele masa:

Ministrul interimar de Interne, Fernando-Grande Marlaska, a prezentat luni bilanțul provizoriu al accidentelor mortale survenite în lunile iulie și august pe drumurile spaniole, într-o conferință de presă susținută la sediul Direcției Generale de Trafic. pe care l-au însoțit subsecretarul departamentului, Isabel Goicoechea, și directorul general al Traficului, Pere Navarro.

„În ceea ce privește siguranța rutieră, nu suntem dispuși să facem nici măcar un pas înapoi în angajamentul nostru de a reduce numărul accidentelor mortale și grave cu cincizeci la sută până în 2030”, a spus Grande-Marlaska, care a amintit că „acesta este obiectivul nostru. Strategia de Siguranță Rutieră și sunt convins că acest obiectiv trebuie să fie și un proiect de țară” pentru că „consolidarea unei culturi a mobilității sigure care să ne permită să mergem mai departe până când ajungem la acel obiectiv este o responsabilitate care ne privește pe toți”.

Înregistrați călătoriile rutiere În lunile iulie și august au avut loc 93,6 milioane de călătorii rutiere pe distanțe lungi, cu 0,3% mai mult decât vara trecută, cifră care este cea mai mare înregistrată din seria istorică.

În iulie au fost 45,8 milioane, cu 1,07% mai mult decât în ​​iulie 2022, iar în august, cu 47,9 milioane, adică cu 0,46% mai puțin decât cele înregistrate în luna august a anului trecut.

Ziua cu cel mai mare număr de călătorii a fost vineri, 11 august, cu 1,8 milioane de călătorii, coincizând cu weekendul lung din 15 august, iar ziua cu cea mai mică mobilitate a fost sâmbătă, 11 iulie, cu 1,3 milioane.

Mai mult, în cadrul Operațiunii Trecerea Strâmtorii, 693.486 de vehicule au traversat țara noastră, cu 11% mai multe decât în ​​2022, operațiune care se încheie pe 15 septembrie. În plus, alte 263.361 de vehicule au traversat Spania cu destinația Portugalia.

În ceea ce privește supravegherea și controlul, Grupul de Trafic al Gărzii Civile a efectuat 1,2 milioane de analize alcoolemie și 18 mii de teste de droguri ilegale.

Caracteristicile accidentuluiRata accidentelor din aceste două luni prezintă caracteristici foarte asemănătoare cu cele din verile ultimilor ani, cu două excepții: că anul acesta nu s-au înregistrat accidente multiple cu trei sau mai multe decese și că au fost trei decese la o trecere la nivel, un minor sub 18 luni în Calera y Chozas (Toledo) și doi tineri de 19 și 21 de ani la ieșirea din Lugo.

În ceea ce privește datele pe lună, în cursul lunii iulie s-au înregistrat 112 accidente mortale în care au murit 116 persoane, ceea ce reprezintă cu 14 decese mai puține decât în ​​iulie 2022. Ziua cu cele mai multe decese a fost sâmbătă, 1 iulie, cu 9 decese; Pe de altă parte, au fost două zile cu 0 decese, joi 6 și sâmbătă 22 iulie.

În august, în schimb, au fost 111 accidente mortale în care au murit 118 persoane, cu 21 decese mai multe decât în ​​aceeași lună a anului 2022. Pe parcursul acestei luni au fost cinci zile în care au murit 7 persoane și doar o zi (marți 1 august) cu 0 decese.

Aceste date duc la concluzia că în fiecare zi în această vară au murit 3,8 persoane pe drumuri.

După tipul de drum: Crește decesele pe autostrăzi și autostrăzi, cu 67 de decese înregistrate, cu 17 mai multe decât în ​​2022, iar decesele pe drumurile convenționale scad cu 10. În ciuda acestor date, drumurile convenționale, cele care nu au separare fizică între ambele sensuri, continuă să acumuleze cele mai mari bilanțuri ale morților. Trei din patru decese continuă să aibă loc pe aceste tipuri de drumuri.

Prin deplasare: ușoară creștere a deceselor utilizatorilor vulnerabili cu 98 de persoane morți, cu 5 mai multe decât în ​​2022. Aceasta înseamnă că 42% dintre cei uciși în această vară în accidente de circulație au fost pietoni, bicicliști sau motocicliști.

De menționat că, din cele 24 de decese de pietoni, 14 au fost înregistrate pe autostrăzi și autostrăzi și 10 pe drumuri convenționale. În plus, 12 din cele 24 de decese de pietoni au fost accidente care au avut loc noaptea sau în amurg. Doar 2 dintre cei 12 decedați purtau o îmbrăcăminte reflectorizantă de înaltă vizibilitate, așa cum se prevede în Regulamentul de circulație și vehicule.

Profilul motociclistului decedat continuă să fie un bărbat cu experiență de conducere între 35 și 64 de ani care a avut un accident în weekend, pe un drum convențional din cauza ieșirii motocicletei pe care o conducea.

După tipul de accidentplecarea rutieră continuă să fie accidentul cu cele mai multe victime (41%) cu 95 de decese, urmat de coliziunea frontală (18%) cu 41 decese.

Referitor la sex, numărul femeilor decedate crește față de vara trecută. Anul acesta sunt 58, cu 15 mai multe decât vara trecută, reprezentând 25% din totalul deceselor.

Pe grupe de vârstăgrupa care inregistreaza cel mai mare numar de decese este grupa intre 45 si 54 de ani cu 51 de persoane decedate, cu 7 mai multe fata de 2022 iar cea care scade cel mai mult mortalitatea este grupa intre 35 si 44 de ani cu 16 persoane mai putine. decedat.

În ceea ce privește neutilizarea sistemelor de securitate, aceasta rămâne la valori similare cu anul trecut: 26 de persoane decedate care se deplasau într-un autoturism sau dubă nu le foloseau la momentul accidentului, ceea ce reprezintă 25%. Nici 3 dintre bicicliștii decedați și 1 dintre motocicliștii decedați nu foloseau căști.

De către comunitățile autonome: Comunitățile cu cea mai mare rată a accidentelor în această vară au fost Andaluzia cu 38 de decese și Catalonia cu 32.

Rata accidentelor provizoriiÎn primele opt luni ale anului, 739 de persoane au murit în accidente de circulație, cu 19 mai puține decât în ​​aceeași perioadă a anului 2022. Martie, aprilie și august au fost lunile cu cele mai slabe performanțe față de anul trecut.

Informațiile utilizate la întocmirea raportului și cele cuprinse în acest comunicat de presă sunt date provizorii privind accidentele rutiere survenite în lunile iulie și august. Bilanțul morților se numără în cele 24 de ore de la producerea accidentului, iar informațiile au fost furnizate de agenții care se ocupă de supravegherea și controlul traficului și de serviciile regionale cu competențe în materie.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul prezentării bilanțului

Sursa: Guvernul Spaniei – 234 de persoane au murit pe drumuri în această vară