#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește faptul că spitalul universitar public Puerta de Hierro Majadahonda a depășit 1.000 de transplanturi de plămâni, 1.000 de transplanturi de inimă și alte 1.000 de transplanturi de ficat în același centru de sănătate, devenind primul din toată Spania care a realizat acest reper istoric.

Ministrul Sănătății, Fátima Matute, a vizitat astăzi Puerta de Hierro pentru a afla despre această realizare a sistemului de sănătate publică din Madrid, cu care regiunea este în fruntea acestei probleme la nivel național. Mai exact, al 1000-lea reper hepatic a fost atins în decembrie 2022; aceeași cifră la cardiac în luna aprilie a acestui an, iar mai recent la pulmonar.

În acest sens, în februarie 2010, acest centru a fost primul din lume care a efectuat cu succes un transplant de doi plămâni după evaluare eu exlive de organe de la un donator în moarte cardiacă.

Un an mai târziu, a devenit din nou un pionier mondial în utilizarea unui sistem de perfuzie pulmonară. eu exlive portabile, care permite transferul plămânilor de la un spital la altul astfel încât să ajungă în cele mai bune condiții de conservare și cu o reducere foarte semnificativă a riscului de deteriorare.

În prezent, Puerta de Hierro este un centru național de referință pentru transplantul pulmonar la adulți și copii și, datorită unui acord cu Spitalul Universitar din La Paz, în 2013, au realizat cu succes prima operație pediatrică cu aceste caracteristici din regiune.

60 de intervenții multiple

Din cele 1.000 de transplanturi de inimă, 60 au fost multiple, adică inimă și ficat, rinichi sau plămâni. Cu toate acestea, Puerta de Hierro este, de asemenea, o referință națională în intervențiile cardiopulmonare de acest tip și, în acest domeniu, a participat și la etape importante, precum a fi primul spital spaniol care a efectuat un transplant de inimă de la un donator în asistolie controlată; sau în utilizarea sistemului de transport și conservare eu exlive portabil cardiac

Pe de altă parte, Unitatea de Transplant Hepatic s-a născut în 1984, a doua de acest fel creată în Spania, iar în cei 39 de ani de istorie a reușit, printre alte realizări, să fie prima din lume care efectuează un transplant de ficat. ca o consecință a unui traumatism într-un accident de circulație în loc să fie făcută din cauza unei patologii obișnuite.

Toate aceste succese sunt rezultatul coordonării și colaborării a multor profesioniști din diferite servicii, inclusiv cele de Chirurgie Toracică, Pneumologie, Cardiologie, Chirurgie Cardiacă, Digestivă, Gastroenterologie și Hepatologie. De asemenea, în Medicină Internă, Chirurgie Generală și Aparatul Digestiv, Hematologie, Anestezie și Resuscitare, Medicină Intensivă, Coordonare Transplant, Tehnicieni Asistente și Îngrijiri Auxiliare în Nursing, Anatomie Patologică, Imunologie, Microbiologie/Boli Infecțioase, Recuperare și Fizioterapie, Biochimie și Farmacie Ospitalitate printre alții.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea sărbătorește piatra istorică a Spitalului Puerta de Hierro, care depășește 1.000 de transplanturi de inimă, 1.000 de plămâni și 1.000 de transplanturi de ficat