Ambasadorul României la Berlin, Adriana Stănescu, a primit joi, 29 septembrie 2022, la sediul ambasadei, alături de ambasadorul Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, un grup de tineri juriști din România și din Republica Moldova, participanți la programul de dialog Statul de Drept Europa de Sud-Est 2022 al Fundației Konrad Adenauer (KAS).

Pe parcursul vizitei de studiu de o săptămână de la Berlin participanții au luat contact cu sistemul de justiție german prin întâlniri cu decidenți și vizite la instanțe judecătorești și alte instituții relevante.

Ambasadorul României a lăudat inițiativa KAS, ajunsă la a 13-a ediție, experiențele directe cu sistemul juridic german și contactele avute la nivelul instituțiilor judiciare federale și de land contribuind la formarea profesională a tinerilor juriști și implicit la modernizarea sistemului judiciar din România.

Totodată, ambasadorul României a salutat participarea tinerilor juriști din Republica Moldova la acest program, evidențiind sprijinul constant al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova, stat candidat UE, inclusiv în realizarea reformelor necesare în domeniul justiției și statului de drept.

Informații suplimentare despre programul KAS: https://www.kas.de/ro/web/rlpsee/despre-noi

 

Sursa: Întâlnirea ambasadorului României cu tineri juriști din România și Republica Moldova, participanți la Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est pe a…