Ministrul și Papa au convenit asupra apărării urgente a mediului, dar și asupra avansării în realizarea păcii și protecția drepturilor muncii Díaz este primit pentru a doua oară în audiență papală „Papa Francisc este unul dintre cei mai buni ambasadori ai muncii decente din lume”, a spus vicepreședintele. Al doilea vicepreședinte și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, a susținut astăzi o audiență privată cu Papa Francisc în Biblioteca privată a Palatului Apostolic al Vaticanului, unde ambii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ravagiile pe care le provoacă războaiele în Ucraina și Fâșia Gaza, dar au vorbit și despre chestiuni care îi privesc pe ambele, cum ar fi conservarea mediului sau protecția drepturilor omului, inclusiv drepturile muncii.

Díaz, care a fost primit deja în audiență în decembrie 2021, a convenit cu pontiful argentinian în apărarea muncii decente, a demnității în lumea muncii și a necesității unirii forțelor în cadrul unei economii sociale și solidare. „Este foarte important să dăm speranță astăzi în Spania, în Italia și în întreaga lume”, a indicat ministrul, care împărtășește cu Papa că speranța nu dezamăgește niciodată. „Și eu cred asta și trebuie să facem tot posibilul pentru a garanta noi drepturi sociale pentru a reduce inegalitatea în lume”, a subliniat el.

Șefa Muncii a explicat măsurile întreprinse de portofoliul său pentru promovarea drepturilor și îmbunătățirea vieții muncitorilor, precum majorarea salariului minim interprofesional sau inițiativele care vor fi întreprinse în această legislatură, precum democratizarea companiilor sau reducerea a zilei de lucru fără reducere de salariu. „Papa Francisc este unul dintre cei mai buni ambasadori ai muncii decente din lume”, a adăugat vicepreședintele.

Díaz a comentat că s-a vorbit și despre conflicte de război precum cel care devastează în prezent Ucraina sau Fâșia Gaza, printre altele. „Papa acționează ca un purtător de cuvânt al umanității atunci când cere o încetare permanentă a focului”, a spus vicepreședintele.


Sursa: Yolanda Díaz și Papa Francisc apără o lume care prioritizează lupta împotriva schimbărilor climatice, munca decentă și consolidarea păcii