În timpul actului, Díaz a anunțat că Inspectoratul Muncii și Securității Sociale și Organizația Internațională a Muncii (OIM) vor organiza următoarea 17 Y 18 Noiembrie la Valencia prima întâlnire internațională a inspecțiilor muncii, care este așteptată la experți și inspectori din toate colțurile lumea vine.

Creșterea personaluluiUn total de 153 persoanele și-au strâns diplomele în Auditoriul Universității Complutense din Madrid care le acreditează ca forță de muncă inspectori, subinspectori de muncă ai grilei de muncă și asigurări sociale și ai grilei de securitate și sănătate în muncă.Ministrul a lăudat munca bărbaților și femeilor dedicate acestui lucru. comerţul. Fără activitatea acestora, a explicat el, „regulamentele care stabilesc drepturile lucrătorilor ar fi încălcate cu impunitate în multe locuri de muncă, mai ales în acelea în care reprezentarea sindicală nu vine în apărarea lucrătorilor”.

De asemenea, ministrul a evidențiat angajamentul Guvernului față de această instituție, care s-a reflectat într-o creștere puternică a bugetului alocat, precum și a locurilor aprobate pentru personalul de inspecție în ultimii trei ani, ceea ce va permite forța de muncă să fie mărită cu 550. ) ” Ne dorim un Inspectorat puternic, capabil să facă față cu aceeași solvabilitate ca până acum, complexității pe care lumea muncii continuă să o dobândească și impactului noilor tehnologii asupra acesteia”, a asigurat ministrul.

Semnificația specială a rolului inspectorilor și subinspectorilor în monitorizarea drepturilor lucrătorilor poate fi Acest lucru a fost evident în perioada pandemiei, când activitatea a continuat și, în plus, s-a depus un efort pentru a continua cu respectarea măsurilor preventive de sănătate la locul de muncă, precum și în procesarea ERTE-urilor, mecanism de succes care a permis menținerea mai mult de 550.0000 companii și 3,5 milioane de locuri de muncă.

În ultimii trei ani, lucrările de inspecție au permis demascarea mai mult de 51.200 fals independent, că Social Casele de securitate au intrat peste 2.153 milioane de euro în dosare de lichidare, care 550.00 0 contracte temporare devin permanente sau că mii de lucrători ai gospodăriei și-au văzut salariile regularizate, printre altele.La fel, Inspectoratul a reușit să se adapteze la noile forme de angajare și să pună în evidență abateri în dreptul muncii, așa cum a demonstrat acțiunea în domeniul livrarilor pe platformele de distribuție, care a fost decisivă în promovarea modificărilor legislative care a condus la ceea ce este cunoscut sub numele de legea Rider.

Un model de lucru, un etalon în Europa Acest regulament este luat în considerare pentru viitoarea directivă europeană privind munca pe platformele digitale, în timp ce desfășurarea Inspecției a fost motivul pentru care Organizația Internațională a Muncii (OIM) s-a stabilit în Spania pentru a convoca primul forum internațional al Inspecția Muncii, care urmează să aibă loc la Valencia și din noiembrie și care va reuni experți din întreaga lume.

Specializarea în cadrul unei instituții generează listă, cu scări și corpuri diferite, a servit pentru a face față lumii în schimbare și complexă a muncii. „Poate din acest motiv sunteți un reper în Europa și în lume”, a subliniat ministrul când a anunțat desfășurarea acestui forum.

Vicepreședintele II al Guvernului și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, în timpul discursului său la eveniment.

Etichete: Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz anunță primul forum mondial al inspecțiilor muncii din Valencia