Voci din cartiere, voci din tot Madridul

Voci din cartiere, voci din tot Madridul

La un an, corurile din cartierele Madrid se reunesc în Auditoriul CentroCentro pentru a-și aduce vocile în inima orașului și pentru a demonstra, între 20 decembrie și 4 ianuarie, că cultura și muzica împrăștie toate cartierele și colțurile Madridului. Sunt concerte de seară cu acces gratuit pe parcursul a douăsprezece zile după descărcarea biletelor de pe www.navidadmadrid.com

Concertul de deschidere va avea loc pe 20, la ora 19.00, cu corul Hora Ludens, în regia lui Joaquín Huéscar Párraga. Această formație a fost creată în 2003 datorită inițiativei unui grup de angajați publici ai Departamentului de Cultură al Comunității Madrid cu scopul de a face muzică, de a se bucura de ea și de a o împărtăși. De atunci, artiști de origini diferite s-au alăturat cu scopul de a dezvolta dragostea pentru cântul coral și polifonie.

A doua zi, două recitaluri susținute de două formații din Latina și Usera, la ora 18.00, respectiv la 20.00. Primul este Corul Miguel Hernández, din districtul latin, regizat de Manuel Torrado. Al doilea este de la usera, va concerta la ora 20.00 și este vorba de Corul San Viator, formație apărută în 1990 de către Asociația Părinților Elevilor din acest centru educațional, pentru a încuraja dragostea pentru muzică în rândul elevilor. Repertoriul său include polifonie populară, națională și străină, teme clasice, religioase și renascentiste, colinde și spiritualități.

Din nou două spectacole pentru 22, în acest caz de Fuencarral-El Pardo, la ora 18.00 și din Barajas, la ora 20.00. Primul este Corul Tres Olivos, cu sediul la Centrul Cultural Alfredo Kraus, din Fuencarral-EL Pardo, care a făcut primii pași în 2015, sub conducerea lui Rostislav Fedorov și, de atunci, a concertat în biserici, centre culturale sau în concertele de colinde ale Comunităţii Madrid. Al doilea concert, la ora 20:00, va fi susținut de Corul Aldebarán (Puțile) născut tot din hobby-ul și vocația unui grup de prieteni încă din 1986, și al cărui repertoriu este alcătuit din cântece fundamental populare din diferite locuri și limbi, clasice și populare, religioase și profane, cântece care exprimă diversitate, tristețe, bucurie, melancolie.

În preambulul Ajunul Crăciunului, pe 23, la ora 18.00, urcă pe scenă Corul Amar. (Tetouan), în regia lui Javier Ruiz-Morote, pentru a da ștafeta lui Coral de Arganzuela, regizat de Susana Martinez. Acest grup, care a început în 1988 datorită entuziasmului pentru muzica unor locuitori ai raionului, este alcătuit în prezent din peste 40 de voci mixte și un repertoriu care cuprinde cântece religioase, clasice, populare, zarzuele etc.

După pauza din Ajunul Crăciunului și Crăciunul, concertele se reiau pe 26 cu Podul Vallecas, mai întâi, urmat de Vicálvaro. Reprezentând primul district, la ora 18.00 va cânta Coral Trovada, 30 de voci a căror istorie datează din 1991 și cu un repertoriu care variază de la Juan de la Encina și artiști anonimi din secolul al XVI-lea până la Mozart, Schubert, Villalobos și cântece populare. din diferite țări și de toate vârstele. Regizat de Gabriel de Frutos.

va urca mai tarziu Orfeón de Vicálvaro -San Gregorio Magnola ora 20.00, în regia lui Félix Barrena și alcătuit din 45 de voci de diferite vârste și medii, unite prin suferință, după cum se spune, „același rău: avem mâncărime după muzica corală”.

Sesiune dubla pe 27. Prima cu Villa de Vallecas, la 18:00 și Vallekanta, sub conducerea lui Ignacio Parres. Apărut în 2003 ca ​​o idee inițială a activității extracurriculare la Școala Concertată a Centrului Cultural Palomeras, în 2010 au devenit corul Școlii Universitare de Ingineri Tehnici de Telecomunicații din Campusul Politehnic din Vallecas, actual loc de repetiție și sediu. Are în jur de 40 de membri.

Imediat după, la ora 20:00, va fi rândul San Blas-Canillejas cu interpretarea Corului Las Voces del Alma, un grup condus de Felipe Bel a cărui ambiție este să lucreze, să perfecționeze și să răspândească moștenirea noastră muzicală prin diferite stiluri de muzică corală.

Carabanchel și Ciudad Lineal vor avea loc pe scena CentroCentro pe data de 28. Prima va avea loc la ora 18.00 cu Corul Actorilor, în regia lui Claudio Pascual. Iar la ora 20.00 Ciudad Lineal o va face cu Corul Polifonic din Montpellier, sub conducerea lui Isaac Fernández de la Morena.

încă în emisiune Retragere Y Villaverde, pe 29. Asociația Voces del Retiro Coral Reinando va concerta în primul district la ora 18.00, sub conducerea Isabel Hermosell. Al doilea recital al zilei va fi susținut la ora 20.00 de Corul Esperanto, un grup din Villaverde născut în 2003 și al cărui nume, preluat din limba creată în 1887 de Zamenhof pentru a fi împărtășită de întreaga umanitate, este deja o declarație. de intentie.

Ultimele concerte ale anului vor avea loc pe 30, la orele 18.00 și 20.00, corurile din raioanele de Moratalaz Y chamberi, respectiv. Corul Polifonic La Montaña va cânta pentru Moratalaz, peste 40 de voci mixte care se unesc de mai bine de 25 de ani, în regia lui Héctor José Rondón.

La ora 20.00 Corul Habanerei, din chamberi, regia Mar Calvo. Formație curioasă născută ca poveste, așa cum explică ei. A fost odată un grup de bibliotecari care se adunau să cânte habanere. Era 2010 și astăzi a adăugat cântece de muzică populară, tradițională și religioasă la habanere.

Recuperat din mahmureala de la sfarsitul anului, pe 2 ciclul incepe din nou cu Moncloa-Aravaca Y chamartin. Primul va concerta la ora 18.00 cu grupul Verda Stello, născut în 1984 în cadrul asociației de Esperanto a Liceo Madrileño de Esperanto, este în prezent alcătuit din 20 de voci și regizat de Laura Carballo și alcătuit din 20 de voci. Al doilea va fi la ora 20.00 cu Corul Divercoro, regizat de Rubén Sánchez și care, după cum subliniază ei, de la crearea sa în 2016, membrii săi „împart curiozitatea și căutarea de noi peisaje sonore și plăcerea de a se bucura de muzică. „.

Ajunși la sfârșitul ciclului vor urca pe scenă Salamanca Y gradina de legume în ziua 3, la 18:00 și, respectiv, la 20:00. Corul Genesis, cu Victor Daniel Lozada la cârmă va reprezenta Salamanca, în timp ce Corul de Cameră Ars. Antiqua Ars Nova, un grup vocal creat în 2010 pentru a promova importanța practicii corale, va face acest lucru în numele Hortaleza.

Închiderea va avea loc pe 4, la ora 18.00, de către Corul Fermín Gurbindo, în regia lui Ignacio Parres, reprezentând Centru. Acest cor este format din 26 de persoane, marea majoritate cu orbire și deficiențe de vedere severe. Derivat de la Orfeón Fermín Gurbindo, devine cor din 2020.

Sursa: Voci din cartiere, voci din tot Madridul

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu