Comunitatea Madrid încurajează consumul de produse locale în viitoarele sărbători de Crăciun. Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, s-a referit la acest lucru în prezentarea campaniei de Crăciun cel mai tare promovată de Asociația de Afaceri a Industriilor Alimentare din regiune (ASEACAM).

Martín a subliniat că guvernul regional este „devotat promovării alimentelor noastre, care este cunoscută pe cinci continente datorită muncii industriei și creativității bucătari precum Julián Mármol, ambasador de excepție al produsului certificat M Brand”. „Vom continua în această linie pentru că ne dorim ca vinurile, carnea, legumele, uleiurile, dulciurile, brânzeturile, berile artizanale, ouăle, mierea sau murăturile noastre să fie cunoscute în fiecare zi”, a asigurat el.

Acest proiect, care sărbătorește a treia ediție anul acesta, va scoate pe piață aproape 2.500 de coșuri de Crăciun 100% Madrid, o cifră mult peste 300 de la prima convocare. Acestea vor fi de vânzare în magazine mari, precum Alcampo sau Carrefour, companii asociate și prin web yocomomadrid.com. Prețurile loturilor variază de la 23 la 99 de euro. Oferă o gamă largă de produse autohtone, până la peste treizeci, precum vinuri, cârnați, brânzeturi sau dulciuri, toate de înaltă calitate.

În regiune sunt 1.685 de companii agroalimentare care facturează peste 6.500 de milioane de euro pe an. Acest sector generează 9,5% din PIB-ul industrial al Madridului și are aproximativ 100.000 de angajați. La rândul lor, exporturile au ajuns la 1.800 de milioane de euro.

Guvernul regional lucrează pentru ca acest sector să fie puternic, cu afaceri care luptă în fiecare zi pentru a fi mai competitive și care investesc în C+D+i pentru a continua să crească. Din acest motiv, până în anul 2023, bugetul regional alocat agriculturii, creșterii animalelor, alimentației și proiectelor de cercetare asociate crește cu 5,28% față de anul precedent, ajungând la 87,7 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea încurajează locuitorii din Madrid să consume produse locale de Crăciun