25 de mii de oameni au manifestat aseară la București printr-un marș de prostest care a ajuns până la sediul guvernului și la Ministerul de Interne.

Românii au cerut demisia lui Ponta, Oprea si Piedone cu lozinci de genul „Premier penal marș la tribunal” și „Izmenar cu girofar„.

Manifestația a pornit de la un apel lansat pe Facebook pentru demiterea primarului Sectorului 4 București și s-a transformat într-un protest masiv la adresa Guvernului Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a mărturisit aseară printr-o postare pe Facebook că este impresionat de mulțimea de oameni care au ieșit în stradă.

Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectată condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă„, a scris președintele României, Klaus Iohannis, pe profilul său de pe Facebook, citat de TVR.ro.

Nemulțumirea cetățenilor față de modul în care s-a ajuns de la un concert de rock la o tragedie cu 32 de morți și 136 de răniți nu a primit până acum nici o explicație din partea unui executiv, acuzat de lipsa de control și de corupția din administrația publică.

[iframe id=”http://stiri.tvr.ro/embed.php?video_id=103563″ align=”center” mode=”lazyload” autoplay=”no” maxwidth=”600″ grow=”no”]

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a postat și el pe Facebook următorul mesaj: „Îi înțeleg pe oamenii care au ieșit în seara aceasta în stradă. Le înțeleg furia. Cred că a venit momentul ca întreaga clasă politică să înțeleagă că nu mai merge cu jumătăți de măsură. De data aceasta, trebuie să se meargă până la capăt. Trebuie ca societatea să știe exact cine și de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovați. Regulile nu mai trebuie aplicate discreționar. Legile nu mai trebuie acoperite de corupție și șpăgi. Aplicarea corectă a legilor poate salva vieți. La fel cum nerespectarea lor a omorât oameni. Este nevoie să se afle adevărul și toți cei care se fac vinovați de această tragedie să plătească, indiferent ce funcții sau responsabilități au. Memoria tinerilor morți in ”Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate!„, scrie TVR.ro.

Citește mai multe despre manifestația de la București pe Hotnews.ro