#Catalunia – Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Investigații a Postului de Poliție Hospitalet de Llobregat au reținut, miercuri, 8 martie, un tânăr de 28 de ani în calitate de presupus autor a două infracțiuni de ucidere intenționată, în gradul de tentativă și o infracțiune împotriva sănătății publice. De asemenea, anchetatorii de la Secția de Investigații Criminale din Regiunea Nord de Poliție Metropolitană l-au arestat și ei în calitate de presupus autor al omorului soției sale la 3 august 2021, la Sabadell.

La 1 ianuarie 2023, doi bărbați au fost atacați cu un cuțit în L’Hospitalet de Llobregat. Una dintre victime a fost internată la un spital de urgență, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale din cauza rănilor suferite. Cealaltă victimă era un prieten al bărbatului rănit care a intervenit în atac pentru a-l apăra, când presupusul agresor a încercat să-l înjunghie de două ori, deși în cele din urmă nu a reușit.

Rapoartele medicale au oferit indicii anchetatorilor pentru a-l acuza de două tentative de omor, ca urmare a tipului de răni pe care le-a avut prima victimă. În cursul anchetei, agenții au aflat că agresorul era persoana care a furnizat regulat cocaină victimei de la sfârșitul anului 2022, iar în ultimele tranzacții punctul de întâlnire a fost la L’Hospitalet de Llobregat.

Toate indiciile obținute au permis anchetatorilor să localizeze pe drumul public un bărbat care se potrivea pe deplin cu persoana pe care o căutau. Când l-au identificat, le-a arătat o fotocopie a unui pașaport, deși în urma percheziției s-au găsit mai multe documente pe numele altor persoane, un brici și un șosetă cu patru folii de cocaină.

În fața probelor și a suspiciunii că nu ar fi persoana care pretindea că este, agenții l-au însoțit pe bărbat la secțiile de poliție unde anchetatorii au verificat că acesta este într-adevăr persoana pe care o anchetează pentru cele două tentative de omor, motiv pentru care a fost arestat

Odată arestat și încătușat, procedura de identificare a fost efectuată prin revizuirea dactiloscopică. Odată obținute amprentele deținutului, acestea au fost comparate cu cele înregistrate în baza de date a persoanelor arestate a Mossos d’Esquadra, iar anchetatorii au confirmat că identitatea sa reală corespundea unui bărbat cu un mandat de căutare și arestare în vigoare, emis de o instanță de violență. împotriva femeii din Sabadell în calitate de presupus autor al infracțiunii de omor a soției sale, la 3 august 2021.

Arestat, presupus autor al feminicidului partenerului său din Sabadell

Pe 3 august 2021, în jurul orei 14.00, serviciile medicale de urgență au sesizat Mossos d’Esquadra cu privire la descoperirea cadavrului neînsuflețit al unei femei care prezenta semne de violență, la o locuință din cartierul Campoamor din localitatea Vallesana. .

La sosirea serviciilor sanitare, acestea au certificat decesul femeii și au observat că trupul ei prezenta semne de violență. Din primele investigații, aceștia au indicat presupusa calitate de autor a partenerului său romantic și au început lucrările în acest sens, identificându-se pe deplin autorul crimei, deși nu se știa unde se află.

Odată acceptat cazul de către instanța de violență împotriva femeii din Sabadell, aceasta a emis un mandat de arestare care a devenit efectiv în data de 8 odată cu arestarea acesteia.

Persoana arestată a fost adusă în fața instanței pe 10 martie și judecătorul de instrucție a decretat trimiterea în închisoare.

Zona de Comunicare

Barcelona, ​​11 martie 2023

sursă: Un traficant de droguri legat de două tentative de omor în L’Hospitalet de Llobregat ajunge la închisoare pentru feminicidul partenerului său la Sabadell în august 2021