#Madrid –

A fi tratat pentru cancer de sân sau ovarian

Un grup de 13 femei, pacienți care urmează un tratament pentru cancer la Spitalul Universitar Infanta Cristina (Parla), din rețeaua de sănătate publică a Comunității Madrid, încep Camino de Santiago în această duminică, 17 septembrie, însoțiți de o echipă de profesioniști de sprijin. . Participanții, cu vârsta cuprinsă între 39 și 66 de ani, s-au confruntat în cea mai mare parte cu cancer de sân sau ovarian și au primit sau primesc tratament în spital. Prin această acțiune, acest spital public din Madrid dorește să sensibilizeze societatea, să consolideze relația pacient-profesionist, precum și să îmbunătățească respectul de sine a acestor femei prin efort și îmbunătățire personală.

O echipă de profesioniști de la Spitalul Universitar Infanta Cristina (HUIC) formată din medici, asistenți medicali, asistenți și kinetoterapeuți, precum și un autobuz de sprijin, vor însoți grupul în toate etapele pentru a oferi sprijin dacă este necesar. De asemenea, coordonatorul Asociației Spaniole Împotriva Cancerului de la HUIC va călători și cu pacienții ca parte a sprijinului și însoțirii pe tot parcursul procesului de boală pe care entitatea îl oferă prin intermediul voluntarilor săi.

Grupul va desfășura pelerinajul de-a lungul Drumului Francez, de la orașul Sarria din Lugo până la Santiago de Compostela, în total 115 kilometri care vor fi parcurși în 5 etape de 22,4; 25,0, 28,8, 19,1 și 20,0 km. Sosirea în capitala Galiției este programată pentru vineri, 16.

Spitalul Universitar Infanta Cristina a organizat acest pelerinaj la Santiago cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la boală, împărtășind experiențele acestor femei cu privire la cancerul cu care se confruntă. Această activitate terapeutică facilitează relația dintre pacienți și profesioniștii implicați în tratamentul acestora; Contribuie la îmbunătățirea stimei lor de sine cu întărire pozitivă prin auto-îmbunătățire și încearcă să atragă atenția asupra importanței exercițiului fizic și asupra beneficiilor acestuia pentru sănătate. La finalul fiecărei etape, pacienții vor desfășura ședințe terapeutice comune cu echipa de sprijin pe autoîngrijirea personală, schimbări emoționale, resurse onco-estetice, tehnici de relaxare etc.

Pacienții au fost selectați de serviciul de Oncologie al spitalului, unde primesc tratamente pentru boala lor, în funcție de condițiile lor fizice și de capacitatea de efort. Echipa de profesionisti de suport care ii va insoti este cea care se afla in contact zilnic cu pacientii pe toata durata evolutiei bolii lor. Este a patra oară când Spitalul organizează această activitate, după edițiile din 2019, 2021 și 2022. Activitatea are sprijinul Asociației Spaniole Împotriva Cancerului, Fundației Sacyr și Roche.

Sursa: Comunitatea Madrid – Pacienții oncologici de la Spitalul Universitar Infanta Cristina încep Camino de Santiago