În categoria „Cel mai bun praxis”

Un asistent social din cadrul Serviciului de Psihiatrie din Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda, María Morales, a fost recunoscut de Colegiul Oficial de Asistență Socială din Madrid cu un premiu pentru „Cea mai bună practică” pentru munca sa excelentă în Unitatea de spitalizare psihiatrică pentru adolescenți.

Activitatea de Asistență Socială în Unitatea de Spitalizare Psihiatrică pentru Adolescenți a Spitalului Universitar Puerta de Hierro a primit anul acesta premiul Colegiului Oficial de Asistență Socială din Madrid în cat egorie de „Best Praxis”. María Morales, asistent social la Serviciul de Psihiatrie al spitalului din 2005, a colectat premiul de la Loreto Aranda, membru al Colegiul Oficial de Asistență Socială din Madrid.

Potrivit acestei instituții, intervenția efectuată în această Unitate de Asistență Socială este de calitate, eficientă și transformatoare, aspecte cheie pentru managementul acestor pacienți. In plus, impreuna cu acest asistent social, in Unitatea, inaugurata in 2018, doi specialisti in psihiatrie, un specialist in psihologie , un ergoterapeut și două asistente, ceea ce ne permite să oferim un răspuns multidisciplinar la nevoile pacienților care necesită internarea în această Unitate. De asemenea, Unitatea dispune și de o sală de clasă de spital cu scopul ca acești adolescenți între și 17 anii nu pierd ritmul școlii.

Unitatea este un spațiu deschis, participativ și comunitar în care Asistența Socială joacă încă de la început un rol fundamental, atât în ​​evaluarea multidisciplinară a pacientului, cât și în intervenția cu familiile și crearea de rețele și coordonare. cu comunitatea însăși. Asistența Socială este integrată în echipa de tratament și contribuie cu viziunea sa profesională, pe lângă realizarea unui interviu de evaluare socio-familială cu toți pacienții internați și se ocupă de intervențiile de urmărire a familiei și rezolvarea problemelor care sunt necesare.

De asemenea, Asistența Socială participă la externarea pacienților cu scopul de a asigura continuitatea îngrijirii, favorizând astfel participarea și integrarea activă în comunitate, odată ce pacientul părăsește Unitatea de Spitalizare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un profesionist din Unitatea de spitalizare psihiatrică pentru adolescenți a Spitalului Puerta de Hierro, premiat de Colegiul Oficial de Asistență Socială din Madrid