LUNI 16 MAI PROMOZAT DE ELEVII IES CARDENAL CISNEROS

Cu motto-ul „Dă-i viață” al campaniei sale promoționale, elevii din anul III ESO ai Cardenalului Institutul Cisneros Au propus să-i încurajeze pe locuitorii din Alcalá de Henares și din această zonă a Corredor del Henares să doneze sânge în cadrul Maratonului XVI al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias, luni viitoare 05 din mai. Cu această ocazie au interpretat o coregrafie cu piesa „Dale vida!” a cântărețului din Alcala, Carlos Barroso, care a venit să înregistreze o parte din videoclipul împreună cu elevii.

Au produs, de asemenea, micro-povestiri cu mărturii și au participat la evenimente precum Târgul de Sănătate pentru promovarea campaniei.

Campania de promovare a elevilor Școlii Gimnaziale în maratonul de donare de sânge se înscrie într-un proiect de Învățare și Serviciu al acestei școli, promovat de Centrul de Transfuzii, Consiliul Local Alcalá și Spitalul însuși.

Consiliul Local al orașului Alcalá, prin Participarea cetățenilor și Schimbul de Voluntari, facilitează o parte din ateliere și inițiative și organizează vizite la diferite centre municipale și acțiuni de promovare. Centrul de Transfuzii susține discursuri și organizează, de asemenea, împreună cu Spitalul Príncipe de Asturias, anumite ateliere legate de sânge, pe lângă pregătirea în comun a zilelor Maratonului, oferind personal sanitar și toate resursele necesare pentru a participa la donarea de sânge. Cele trei instituții colaborează, pe de altă parte, ajutând studenții în sarcinile de diseminare și comunicare ale proiectului.

Au și colaboratori precum Karim Shaker, regizor de film specializat în scurtmetraje, care a înregistrat studenții în diferite spații reprezentative ale orașului Complutense pentru realizarea videoclipului.

.

Scop 2022 donații

Obiectivul acestei ediții este recuperarea numărului de donații ale edițiilor anterioare pandemiei, când cifrele mai mari de

. pe lângă conștientizarea populației cu privire la importanța donării de sânge pentru vară în cadrul campaniei desfășurate de Centrul de Transfuzii în rândul rețelei publice de spitale din Comunitatea Madrid.

Pentru această ediție, studenții au făcut micr sau povești care adună mărturii ale unor oameni salvați printr-o transfuzie și au creat muzică vizuală care să le însoțească. De asemenea, au creat conturi pe diferite rețele de socializare în care în ultimele săptămâni au difuzat conținut despre importanța donării de sânge, așa cum au făcut și în ultima ediție a Târgului Sănătății. În plus, au realizat spoturi radio pe principalele posturi din Alcalá de Henares și au promovat campania prin video în rândul populației tinere a Facultății de Drept, CRAI al UAH sau piața Facultății de Economie.

În ziua Maratonului vor fi la spital încurajând utilizatorii să vină să doneze pentru Pavilionul didactic la 18 . h. A 20. h.2022, va distribui broșuri și va efectua un sondaj în principalul acces la Centru. La rândul său, personalul de Asistentă al Serviciului de Transfuzii-Banca de Sânge s-a ocupat de decor, care va avea ca temă primăvara prin diverse postere. În plus, o noapte pentru două persoane la Parador de Alcalá va fi tombolă printre toate persoanele care merg să doneze sânge în centru.

Donatorii de sânge vor avea un loc de parcare gratuit exclusiv lângă Cantina Publică a Spitalului.

Țintă: populație între 17 și 20 ani

Dintre statisticile analizate de studenții la Matematică, populația cuprinsă între și 17 ani, care este încurajat în mod special să doneze, deoarece este grupul generațional care donează cea mai mică cantitate de sânge . În plus, sondajele din ziua maratonului de la intrarea în Centru îi vor ajuta să lucreze în continuare cu aceste date reale la clasă.

Inițiative de rețea2022

Proiectele de învățare și servicii leagă furnizarea unui serviciu solidar de către studenți cu învățarea fac diferite discipline cu profesorii lor, inclusiv Biologie (țesutul sanguin, componentele sale, diferitele sale tipuri și RH, etc…) pe lângă desfășurarea diferitelor ateliere tehnice, care le permit să pregătească materiale promoționale.

Ele reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a stabili rețele de colaborare între diferite entități și organizații și le permit celor mai tineri nu numai să participe la nevoile municipalităților lor, ci și să implicați-vă și interacționați cu instituțiile locale, asociațiile și grupurile diverse, dobândind cunoștințe sau reale și foarte valoroase ale mediului în care trăiesc.

Sursa: Comunitatea Madrid – Noul Maraton de Donare de Sânge la Spitalul Príncipe de Asturias