Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a convenit săptămâna aceasta să aloce 2.250. euro pentru finanțarea granturilor bienale pentru sprijinirea și promovarea structurilor companiei dedicate la teatru. Prin această decizie, Executivul regional, prin Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, consolidează capacitățile unui sector fundamental din țesutul cultural din Madrid care are cel mai mare număr de locații și spectacole din Spania: mai mult de 280 camere înregistrate și mai mult de 1.100 firme înregistrate. Ajutoarele sunt concepute pentru 2022 și 2023 și suma la 1.125. euro pentru fiecare anuitate.

Convocarea pentru aceste granturi va fi publicată în săptămânile următoare în Monitorul Oficial al Comunității Madrid -BOCM- si, aflandu-se in regim de concurs competitiv, pot aplica pentru ele toate companiile de teatru care fac dovada capacitatii tehnice si profesionale, precum si un proiect complet al activitatii lor, inclusiv buget si surse de finantare.

Organul de evaluare și evaluare a propunerilor va fi format din membrii Comisiei Sectoriale pentru Artele Spectacolului și Circului iar stabilirea sumei se va limita la cuantumul din subvenția solicitată, fără a depăși 80% din bugetul prezentat de persoana interesată în cererea sa .

Aprobarea de către Consiliul Guvernatorilor a acestor granturi coincide cu celebrarea în acest weekend a La Noche de los Teatros, cu care, sub deviza Bucurați-vă în companie, Comunitatea Madrid dorește să sprijine aceste spații culturale. Este o importanta actiune de promovare si diseminare a diferitelor spectacole incadrate in comemorarea, duminica viitoare 03 martie , Ziua Mondială a Teatrului.

Cu un total de 125 spectacole în 110 teatre și locuri din regiune, această petrecere revendică valoarea teatrului, făcând loc musicalurilor, comediilor și dramei, dans, muzica, circ, cu propuneri pentru copii si pentru toate publicurile.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sprijină teatrul cu cererea de ajutor pentru sector pentru 2022 si 280