#Madrid –

RECUNOSCUT DE SOCIETATEA SPANIOLĂ DE PNEUMOLOGIE ȘI CHIRURGIE TORACICĂ

Unitatea de Bronhoscopie și Pneumologie Intervențională a Serviciului de Pneumologie al Spitalului Clínico San Carlos, din rețeaua publică a Comunității Madrid, a fost recunoscută de către Societatea Spaniolă de Pneumologie și Chirurgie Toracică ca o unitate multidisciplinară extrem de complexă în categoria „ Excelent’, pentru că le-a oferit pacienților săi cele mai noi tehnologii în diagnosticul și tratamentul bolilor pulmonare.

Această unitate, condusă de medicul pneumolog María José Bernabé, a dezvoltat noi tehnici endoscopice în ultimii ani datorită inovației tehnologice, inclusiv sonde cu ultrasunete de dimensiuni milimetrice precum minisonda radială și criosonda, a căror precizie ridicată facilitează localizarea și diagnosticarea microleziunilor pulmonare. În plus, oferă terapii endoscopice noi, cum ar fi reducerea volumului pulmonar folosind valve endobronșice pentru tratamentul emfizemului pulmonar sau proceduri precum plasarea de proteze traheobronșice sau rezecții folosind crioterapie, argon, electrocauterizare și criosondă pentru a deschide căile respiratorii, printre altele. tehnici..

Profesioniștii acestei unități efectuează peste 1.400 de proceduri pe an, evidențiind activitatea lor în Pneumologie Intervențională prin oferirea unor tehnici extrem de complexe de diagnosticare și tratare a bolilor aparatului respirator ca alternativă la abordul chirurgical. María José Bernabé și-a dobândit pregătirea în acest domeniu în centre internaționale de mare prestigiu precum Beth Israel Deaconess Medical Center -Harvard Medical School Teaching Hospital din Boston (SUA) și Thoraxklinik din Heidelberg (Germania).

În plus, în prezent, specialiștii din această unitate lucrează activ la studii și studii clinice naționale și internaționale, în colaborare cu profesioniști din alte servicii spitalicești. De remarcat este studiul ASSET, un studiu național multicentric care evaluează în viața reală tratamentul emfizemului pulmonar prin tehnici de reducere a volumului endoscopic, coordonat de șeful Unității Multidisciplinare BPOC, Miriam Calle.

Centrul de Excelență în Pneumologie

Unitatea BPOC și Unitatea de deficit de alfa 1 antitripsină a Serviciul de pneumologie al Spitalului Clinic San Carlos De asemenea, au fost acreditați ca excelenți de către Societatea Spaniolă de Pneumologie și Chirurgie Toracică, datorită nivelului ridicat de complexitate și calitate dobândit de profesioniștii lor.

În plus, acest Serviciu desfășoară o activitate de cercetare clinică importantă, cu intenția de a oferi informații despre evoluția bolii și impactul tratamentului asupra progresiei acesteia; ca de bază, participând activ la mai multe studii multicentrice cu Institutul de Sănătate Carlos III, care vizează detectarea variantelor genetice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Clinic San Carlos, „Excelent” în bronhoscopie și pneumologie intervențională