Agenți ai Poliției din Generalitat – Mossos d’Esquadra ai Comisariatului General de Informații din Terres de l’Ebre A bărbat 32 a fost arestat în Móra d’Ebre pentru presupusa sa implicare într-o crimă de radicalizare auto-jihadistă.

Ancheta a început în luna august 2021 când s-a aflat că intimatul și-a schimbat atitudinea, întrucât devenise agresiv, a făcut demonstrații în favoarea organizațiilor teroriste jihadiste, și-a arătat disponibilitatea să meargă în Siria pentru a lupta și a sprijini aceste organizații și, de asemenea, și-a exprimat intenția de a comite acțiuni violente în Catalonia înainte de a pleca.

În timpul anchetei s-a constatat că deținutul consuma videoclipuri cu conținut jihadist legat de DAESH, în mare parte legate de martiriu.

La 9 iunie, persoana cercetată a fost arestată la Móra d’Ebre. Ancheta a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte Națională și supravegheată de Judecătoria Centrală de Instrucțiune numărul 3.

Ancheta Comisariatului General de Informații, care printre altele I-au fost încredințate funcțiile de detectare și prevenire a proceselor de radicalizare jihadistă, care a făcut posibilă neutralizarea amenințării reprezentate de deținut.

Tribunalul de Gardă Gandesa a dispus internarea deținutului la Centrul de detenție pentru străini.

Sursa: Reținut la Móra d’Ebre un bărbat care intenționa să călătorească în Siria pentru a se alătura unei organizații jihadiste