Secretariatul pentru Politică Lingvistică a publicat Învățăm catalană din hindi, al unsprezecelea volum al colecției „Învățați catalana din…”. Acest ghid se adresează populației catalane care au hindi ca limbă obișnuită, cu scopul de a facilita învățarea și utilizarea catalanei. Hindi este una dintre limbile vorbite în India, în principal în partea centrală a țării. Peste 29.000 de persoane din India trăiesc în Catalonia, reprezentând 1,8% din populația străină.

Ghidul este structurat în trei secțiuni. Primul, Informatii de baza, oferă informații generale despre Catalonia și limba catalană și face o abordare a catalană din hindi. al doilea, Catalană, limba gazdă, oferă scurte dialoguri și vocabular legate de situații din viața de zi cu zi, grupate pe subiecte (oameni, muncă, alimentație, sănătate, timp liber…). În cele din urmă, a Să începem să vorbim găsim dialoguri mai ample care aprofundează subiectele secțiunii precedente. Învățăm catalană din hindi a fost publicată în format hârtie și digital. Atât textul, cât și fișierele audio pot fi consultate și descărcate de pe site-ul Llengua Catalana.

Această postare încheie colecția „Învățăm catalana de la…” cu unsprezece volume. Lucrarea a avut sfatul specialiștilor Robert Masih, Kandarp Mehta, Dhwani Mehta, Alok Lahad, Kamaljeet Kaur și Centrul de Cultură Indian. Volumele anterioare sunt destinate vorbitorilor de amazigh, arabă, engleză, spaniolă, franceză, hindi, punjabi, română, rusă, urdu și chineză.

Sprijinul lingvistic și promovarea resurselor pentru învățarea catalană pentru persoanele care nu știu să o vorbească sunt priorități pentru Secretariatul de Politică Lingvistică și Consorțiul pentru Standardizare Lingvistică. Pe lângă materiale suport precum „Living in Catalonia. Învățăm catalana de la…” sau cele oferite in sectiunea deRecepție lingvistică de pe site-ul în limba catalană, Politica lingvistică promovează o gamă largă de formare în limba catalană pentru adulți prin Consorțiul pentru Normalizare Lingvistică, o organizație care desfășoară teritorial programe specifice pentru a facilita integrarea lingvistică, cum ar fi Voluntariatul pentru Limbă.

sursă: „Învățați catalana din hindi”, un nou ghid pentru învățarea catalană destinat comunității vorbitoare de hindi