În ultima săptămână, ambasadorul României, Laura Popescu, a avut întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai autorităților locale din Londra: liderul Consiliului Brent – Muhammed Butt,  liderul Consiliului Barnet – Barry Rawlings și liderul Consiliului Westminster City – Adam Hug.

Tema întâlnirilor a fost semnificativa comunitate de români din aceste zone și importanța proiectelor care pot fi dezvoltate în beneficiul acesteia.

Contribuția românilor pe diverse paliere sociale și economice este foarte apreciată de autoritățile locale britanice, fiind conștientizat aportul considerabil al acestora. Este încurajată continuarea creșterii participării civice a românilor din UK, iar ca exemplu pozitiv a fost menționată alegerea celor șase consilieri locali români la ultimele două scrutine.

Pornind de la dezideratele exprimate în repetate rânduri de comunitatea românească, au fost aduse în discuție necesitatea identificării unor spații pentru centre comunitare, precum și pentru lăcașuri de cult, existând disponibilitate pentru găsirea de soluții.

Autoritățile locale britanice au încurajat o abordare proactivă mai accentuată din partea comunității româneşti (asociații, organizații), prin prezentarea/înaintarea unor proiecte în vederea accesării fondurilor puse la dispoziție în acest sens de respectivele structuri locale britanice.

Seria de întâlniri cu autorități locale va continua şi în celelalte zone din Londra unde există comunități mari de români.

 

Sursa: Intalniri ale ambasadorului cu lideri de consilii locale din Londra