Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu a avut sâmbătă, 29 ianuarie 2022, o întâlnire cu români care lucrează în administrația publică locală și centrală din Regatul Unit.

“M-am bucurat să mă întâlnesc cu români care lucrează în administrația publică locală și centrală din Regatul Unit. Exemple de bună integrare şi implicare în societatea britanică, aceștia demonstrează contribuția semnificativă a comunității noastre aici şi pot constitui modele de urmat şi pentru alți români care doresc să urmeze acest drum profesional. A fost o primă întâlnire, în format hibrid, care ne-a oferit prilejul să ne cunoaștem și să explorăm idei și proiecte care să aducă plus valoare nivelului de integrare a comunității românești în societatea britanică”, a afirmat ambasadorul României la Londra.

Șeful misiunii diplomatice a apreciat dorința participanților de a împărtăși din experiența de lucru în instituțiile britanice, cum au reuşit să ajungă în pozițiile actuale, fie că este vorba de primăria Londrei sau a consiliilor locale londoneze, de guvernul Țării Galilor sau de instituții publice din orașe din Anglia precum Bristol, Hull și Plymouth.

“Sunt convinsă că la următoarele întâlniri vom cunoaşte şi alți români din administrația britanică şi vom putea aprofunda idei și proiecte” a spus ambasadorul României.

Aceasta a mulțumit doamnei Adina Maglan de la consiliul local Wandsworth, Londra pentru implicarea și sprijinul oferit în organizarea întâlnirii.

Sursa: Întâlnire cu români care lucrează în administrația publică din Regatul Unit