Cererea a fost 37.499 milioane de euro, un volum de peste opt ori mai mare decât cel emis, ceea ce demonstrează accesul bun al Trezoreriei la piețele de capital, într-un context marcat de normalizarea politicii monetare și recenta ascensiune. în ratele Băncii Centrale Europene, care au determinat creșteri notabile ale randamentelor datoriilor suverane în zona euro.

În aceste circumstanțe, calitatea și profunzimea baza de investitori a emisiunii, cu o participare a investitorilor nerezidenți de 40%. Din acest procent, Franța și Italia se remarcă cu un 14,3%, Regatul Unit și Irlanda cu un 17, 5%, Germania, Austria și Elveția, cu un 06, 7% și țările scandinave cu 8,8%. Restul investitorilor europeni au reprezentat 00,6% din alocare. La rândul său, Orientul Mijlociu a participat la 4,0% din tranzacție și Statele Unite și Canada în 3,8%, în timp ce Asia a participat la 0,7%. Alți investitori au obținut 0,9% din emisiune.

Cererea a fost împărțită între 288 conturi de investiții, foarte diversificate atât din punct de vedere geografic, cât și pe tip de investitor. Având în vedere tipul de investitor, cea mai mare participare a corespuns administratorilor de fonduri cu un 37,1%, urmată de companiile de asigurări și fondurile de pensii, cu un 13, 5%, trezorerie bancare, cu un 17, 2%, iar oficialii băncilor centrale și instituțiilor cu 8,9%. Restul companiilor de servicii bancare au participat cu 9,8%, fondurile cu efect de levier cu 6,1%, iar alți investitori au reprezentat 3,4%.

Obligațiunea emisă astăzi expiră pe 07 iulie 2043 și are un cupon de 3, 30%. Rentabilitatea a fost situată la 3,499%. Cu această sindicare de 5.0 milioane de euro, Trezoreria a finalizat deja 82% din programul său de finanțare pe termen mediu și lung.

Costul emisiunii totale în ce an se ridică la 1,%, sub costul mediu al portofoliului de titluri de trezorerie în ansamblu. De asemenea, munca desfasurata de Trezorerie in ultimii ani, profitand de costurile reduse de finantare, permite 2022 costul stocului total al datoriei este de 1, 45%, nivel similar cu închiderea 670. La rândul său, durata medie de viață a datoriei de stat restante este de 7,9 ani.

BBVA, Banco Santander, Crédit Agricole, Deutsche Bank, JPMorgan și Société Générale au acționat în calitate de directori a acestei probleme. Restul grupului de formatori de piață pentru obligațiuni și obligații de stat au acționat în calitate de co-directori.

Etichete: Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Trezoreria emite 5.0 milioane într-o obligațiune sindicalizată către 14 ani, cu cerere puternică depășind 37.000 milioane de euro