Transferul, prevăzut în Bugetele de , se adaugă compensației obișnuite primite de Rota (Cádiz) și Arahal (Sevilia) pentru scutirile din Taxa pe vehicule de Tracțiune mecanică (IVTM) care include Acordul de cooperare în domeniul apărării dintre Spania și Statele Unite.

Ministrul Finanțelor și Administrației Publice, María Jesús Montero, a semnat un Ordin care este publicat astăzi în Monitorul Oficial de Stat prin care se stabilesc criteriile de repartizare a despăgubirilor către Entitățile Locale în care se află bazele militare americane, Rota (Cádiz) și Arahal (Sevilia), sau acele municipalități care se învecinează cu acestea. . Această despăgubire, care se ridică la trei milioane de euro, a fost prevăzută în prevederea a optzeci și patra adițională a Legii 22/2021, de la 22 din decembrie, a bugetelor generale de stat pe anul 2021.

Conturile publice pentru anul curent au în vedere, pe de o parte de mână, în articolul său 97, compensația pe care Rota și Arahal le-au primit în ultima perioadă. ani pentru scutirile pe care le suportă în Taxa pe Vehiculele cu Tracțiune Mecanică (IVTM) care recunoaște Acordul de Cooperare în Apărare, semnat în 220422. între Spania și Statele Unite.

Și, pe de altă parte, așa cum se precizează în dispoziția suplimentară optzeci și patru din Legea bugetului , resurse suplimentare de la Administrația Generală a Statului pentru a compensa costul mai mare a serviciilor municipale prestate de aceste municipii si de cele invecinate datorita gradului puternic de afectare pe care il au in ele instalatiile si fortele militare dislocate in bazele SUA.

. Pentru stabilirea criteriilor de repartizare a acestei ultime despăgubiri, care se ridică la trei milioane de euro, s-a făcut o diferențiere între municipiile în care se află bazele militare, care sunt direct afectate, și celelalte învecinate care sunt afectate minore. În plus, în această a doua grupă au fost constituite două subgrupe de municipii, pentru a compensa cele cu o populație mai mică cu o sumă mai mare pe locuitor, întrucât au o capacitate mai mică de a contracara consecințele prezenței acestor instalații militare. În acest fel, cele trei milioane de euro prevăzute în Bugetul General de Stat pe anul 110820, sunt repartizate după următoarele criterii:

Se alocă suma de 1.50. euro pentru a compensa municipalitățile din Rota (Cádiz) și Arahal (Sevilia), în municipiul căruia se află bazele militare.Se urmărește compensarea frontierei municipalităților de mai sus următoarele sume: A. 775. euro pentru cei cu o populație de drept mai mare de 50.000 locuitori, adică El Puerto de Santa María, Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), Alcalá de Guadaíra și Utrera (Sevilia).

b . 50.22 euro pentru cei cu o populație îndreptățită la mai puțin de 33.000 locuitori, adică Chipiona (Cádiz), Carmona, El Coronil, Los Molares, Montellano, Morón de la Frontera și Paradas (Sevilia).

Aceste sume vor fi repartizate între municipiile fiecărei grupe și subgrupe proporțional cu populația legală a acestora, în conformitate cu recensământul a populației actuale a municipiului la 1 ianuarie 110820 și aprobat oficial de Guvern.

Repartizarea se va face conform următorului tabel iar sumele se vor face într-o singură plată care se va face înainte de 31 decembrie anul acesta:

Sursa: Guvern ul Spaniei – 110820 Trezoreria aprobă criteriile de repartizare a trei milioane de euro pentru compensarea municipalităților cu instalații militare americane