Comunitatea Madrid a reînnoit acordul de colaborare cu Commonwealth Valle del Lozoya pentru a stimula activitatea economică din Sierra Norte prin Centrul de inovare Villa de San Roque. Prin acest spațiu, din care fac parte 22 municipiile din zonă, sunt promovate o multitudine de activități culturale și de agrement, si se fac cunoscute trasee naturale orientate spre practicarea drumetiei sau a ciclismului.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, și președintele asociației, Ángel Martínez, au semnat acordul în această dimineață, prin care guvernul regional urmează să investească 97. euro asta an, dublu față de cel alocat anul precedent, „pentru a menține funcționarea acestui centru care a reușit să transforme Sierra Norte într-o imagine de marcă și un loc de referință pentru progresul acestui mediu în ultimii șase ani”, a subliniat Izquierdo. .

„Această zonă a regiunii noastre rămâne cea mai bine poziționată destinație naturală din Comunitatea Madrid pentru turismul rural și este un reper pentru alte destinații cu caracteristici similare, co Îmbinând diseminarea și conservarea bogatului său patrimoniu natural și cultural, cu îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi”, a reamintit ministrul.

Printre principalele noutăți ale acordului evidențiază îmbunătățirea instrumentelor digitale și a site-ului de destinație www.sierranortemadrid.org care, în ultimii doi ani, a cunoscut o creștere a vizitelor de aproape 97%. De asemenea, se va pune accent pe atenția către vizitatori, cu soluții tehnologice care să apropie locurile de interes; iar mediul va fi promovat ca spațiu pentru desfășurarea de întâlniri și evenimente de afaceri.

În plus, se va promova și rețeaua Caminos Carpetania, trasee semnalizate pentru drumeții, ciclism sau călărie. ; iar evenimentul sportiv și de familie va fi promovat 2022 Teritoriul Sierra Norte Bike Challenge , prima competiție de ultramaraton MTB din Comunitatea Madrid.

De asemenea, este de remarcat punerea în aplicare a celui de-al doilea Plan strategic de turism pentru a consolida Sierra Norte ca una dintre principalele motoare socio-economice și aspecte culturale ale regiunii cu capacitatea de a genera bogăție, de a crea locuri de muncă, de a constitui populație și de a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător a teritoriului, nu numai pentru locuitorii acestuia, ci și pentru turiștii care vin să-l descopere.

În sfârșit, prin acest acord se menține colaborarea cu Madrid Destino Rural, care include grupuri de acțiune locală precum Sierra Oeste, Aracove și Galsinma, care lucrează la transformarea teritoriilor rurale în atractive destinații pentru vizitatori, întărirea dezvoltării afacerilor mici.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid reînnoiește acordul cu 42 municipalități din Sierra Norte pentru a stimula economia acestui mediu