Luni 21 Martie intră în vigoare noua lege rutieră; o lege care se adaptează noilor vremuri și care face un pas mai departe pentru a continua să avanseze în îmbunătățirea siguranței rutiere în Spania.

Potrivit directorului general de trafic, Pere Navarro „este o Lege care se angajează în viitor, deoarece politica de mediu este încorporată în Legea Rutieră, obligând utilizatorii drumului să o protejeze și cu referiri exprese la episoade de poluare ridicată și zone cu emisii reduse. Este inovatoare și pentru că stabilește , în premieră, reglementarea vehiculului autonom pentru a-i oferi acestuia un cadru legal capabil să garanteze cerințele în materie de siguranță rutieră”.

Pe lângă acest angajament față de viitor, Legea reflectă schimbările care au loc în domeniul mobilității, încorporând vehiculele de mobilitate personală în Lege și oferind mai multă securitate utilizatorilor de biciclete. În plus, se acordă acoperire legală acreditării permisului de conducere în format digital, prin aplicația MIDGT ​​​​sau utilizarea panourilor cu mesaje variabile sau a altor mijloace tehnologice pentru a da ordine sau instrucțiuni de reglementare a traficului.

Dar Legea afectează și elementele esențiale ale siguranței rutiere precum distragerile atenției, viteza, alcoolul și nepurtarea centurii de siguranță. Prin această nouă Lege se mărește numărul de puncte care urmează a fi deduse în anumite precepte, fără creșterea sumei economice.

A fi luate în considerare Distrageri . Mărește de la 3 la 6 punctele care trebuie deduse pentru utilizarea, ținând în mână, a dispozitivelor de telefonie mobilă în timpul conducerii. Din moment ce 2016 distragerile la volan sunt primele cauza accidentelor mortale. Centura de siguranță și elemente de protecție . Se mărește de la 3 la 4 punctele de dedus pentru nefolosirea sau neutilizarea corectă a centurii de siguranță, a sistemelor de siguranță pentru copii, a căștii și a altor elemente de protecție obligatorii. 1 din 4 decese într-un accident rutier încă nu folosește centura de siguranță.Viteză. Posibilitatea ca autoturismele și motocicletele să poată depăși în se elimină limitele de viteză în km/h pe drumurile convenționale la depășirea altor vehicule.2 din La fiecare 3 accidente mortale au loc pe drumurile convenționale. În 2016, anul de referință, au existat 239 decedat în coliziune frontală în acest tip de cale. Această ștergere este în conformitate cu principiul Safe System de eliminare sau reducere a riscurilor, iar depășirea este unul dintre acestea.Alcool. Conducătorii minori care conduc orice vehicul nu pot circula cu o alcoolemie mai mare de 0,0, atât în ​​sânge, cât și în aerul expirat. Este o infracțiune care nu se modifică, continuă să fie catalogată ca foarte gravă: 500 euro amendă.Bicicliști. Siguranța bicicliștilor este sporită prin faptul că este obligatorie, pe drumurile cu mai mult de o bandă pe sens, schimbarea completă a benzilor la depășirea bicicliștilor sau a mopedelor. În plus, punctele care se scad la depășirea care pun în pericol sau împiedică bicicliștii fără a părăsi distanța minimă obligatorie de 1,5 m sunt majorate de la 4 la 6. De asemenea, este interzisă oprirea sau parcarea pe pistele de biciclete sau pe pistele pentru biciclete. Recuperarea punctelor cardului . Perioada care trebuie să treacă fără săvârșirea unor infracțiuni care scad puncte pentru ca un șofer să își poată recupera soldul inițial de puncte este unificată în 2 ani. Până la aprobarea reformei Legii, această perioadă a variat în funcție de gravitatea infracțiunii comise. A fost simplificat, astfel încât să fie mai ușor de înțeles și de comunicat. Cursuri de conducere sigură și eficientă . Se pot recupera 2 puncte de pe card pentru a urma cursuri de conducere sigura si eficienta. Un Ordin Ministerial va dezvolta cerințele necesare și condițiile care trebuie îndeplinite. Aceste cursuri se consolidează ca o bună practică și reprezintă formare suplimentară pentru șoferi.
Obiecte pe pistă . Aruncarea obiectelor pe drum sau în vecinătatea acesteia care pot provoca accidente sau incendii trece de la o abatere gravă la una foarte gravă. Această infracțiune presupune pierderea a 6 puncte și sancțiunea de 200 euro.Șoferiștii. Utilizarea dispozitivelor fără fir certificate sau aprobate este autorizată pentru utilizare în casca de protecție a șoferului motocicletei și mopedului, pt. în scopuri de comunicare sau navigare, atâta timp cât nu afectează siguranța la conducere.Alte știri Zone cu emisii scăzute. Se introduce o nouă infracțiune gravă, cu 20 Euro sumă pentru nerespectarea restricțiilor de circulație derivate din aplicarea protocoalelor în cazul episoadelor de poluare și a zonelor cu emisii reduse.
Legea privind schimbările climatice și tranziția energetică obligă municipalitățile cu mai mult de 200.00 locuitori să stabilească zone cu emisii reduse înainte de 1 ianuarie 2023. Fraudă la probele permis de conducere: Se introduce, ca infractiune foarte grava sanctionata cu 500 euro, folosiți dispozitive interfon neautorizate de lege la probele de obținere și recuperare a permiselor de conducere sau a permiselor sau a altor autorizații administrative de conducere. ghidați sau colaborați sau ajutați cu utilizarea unor astfel de dispozitive. In plus, solicitantul nu va putea sustine din nou testele pentru obtinerea permisului in termen de 6 luni. Etilotest anti-pornire (alcoollock) Din 6 iulie, 2022, conducătorii de vehicule destinate transportului rutier de călători care au interfață pentru instalarea etilotestelor antipornire, vor fi obligați să utilizeze aceste dispozitive. The Reglementări europene, Regulamentul (UE) 200/2144, stabilește obligația pentru vehiculele omologate din 06//2016 și nou înscris la de la /15/2024.

Toate aceste modificări de reglementare sunt anunțate în campania de informare #NewTimesNewNorms pe care DGT o desfășoară de la din februarie până la 15 Marș la radio, presă, digital, rețele sociale iar pe lateral.

Mai multe informatii Video: campanie a noului Trafic și Legea siguranței rutiere DGT: campanie de informare #NewTimesNewNorms – aflați despre noile legi Sursa: Guvernul Spaniei – Intră în vigoare Noua Lege a Circulației și Siguranței Rutiere