La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, peste 4.000 polițiști de frontieră fiind la datorie, zilnic, pentru a desfășura misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Menționăm că, în perioada 19-21 august a.c., prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1.250.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 316.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 588.000 de persoane, precum și 182.000 de mijloace de transport.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce privește cetăţenii ucraineni, 14.073 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în scădere cu 4,7% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.028.560 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore:

58 fapte ilegale (32 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 10.000 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 37 cetăţeni români din diferite motive legale. Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Sursa: Traficul la frontieră în perioada 19-21 august 2022